Zafer Bayramı'nda zaferin mimarı yok sayıldı: 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'ün adı bile anılmadı

Zafer Bayramı'nda zaferin mimarı yok sayıldı: 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'ün adı bile anılmadı
Milli bayramların yer aldığı haftalarda cuma hutbelerinde kutlama mesajlarına yer veren Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü yok saydı. Daha önce 19 Mayıs ve 29 Ekim öncesi yayınlanan hutbelerde de Atatürk'e yer vermeyen Diyanet'e vatandaşlar sert tepki gösterdi.

Senelerdir Türkiye'de siyaset üstü olan ibadet yerlerini siyasallaştıran, seçim öncesi camileri miting meydanına çeviren Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı cuma hutbesinde, savaşın kazanılmasında başrol oynayan Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermedi.

Birçok bakanlıkla mukayese edilecek kadar yüksek bütçesi bulunan kurum, aldığı bütçenin yanı sıra, yıllardır yaptığı skandal açıklama ve uygulamalar ile gündem olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Çanakkale Büyük Taaruz Zaferi için hazırladığı cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadı.

ATATÜRK'SÜZ 30 AĞUSTOS HUTBESİ

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu hutbede, “İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan Anadolu’yu yurdumuz kılan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi, Allah Teâlâ’nın, aziz milletimizi nusret ve inayetinden mahrum etmediğinin şahididir. En güçlü donanmalarla vatanımızı işgal etmek isteyenleri mağlup ettiğimiz Çanakkale Zaferi buna şahittir. Bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen hayâsızca akınlara “dur” dediğimiz Milli Mücadele ruhu buna şahittir.

Vatan aşkıyla dolu imanlı yüreklerin Anadolu’muzdan düşmanları kovduğu 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi buna şahittir. Bu vesileyle Allah’ın adını yüceltme uğruna canından geçen ve bu cennet vatanı bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, ebedi âleme göç eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Söz konusu hutbede Atatürk’ün adının geçmemesi ise dikkat çekti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar