Yusuf Yazıcı, Lille tarihine geçti

Yusuf Yazıcı, Lille tarihine geçti
Fransa Ligue 1 ekibi Lille’de oynayan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, 10 golle Fransız temsilcisinin Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu oldu.

Fransa Ligue 1 takımlarından Lille'in başarılı oyuncusu Yusuf Yazıcı, attığı 10 golle Fransız ekibinin Avrupa kupalarındaki en skorer futbolcusu unvanını kazandı. UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'nda oynanan 5. maçta Olimpija Ljubljana ile karşılaşan Lille, deplasmanda 2-0 galip gelerek bir üst tura yükseldi.

Lille'in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Lille'in Avrupa kupaları tarihinde en çok gol atan oyuncusu olan Yusuf Yazıcı, bu başarıyı 10 golle elde etti. Kutlarız Yusuf!" ifadelerine yer verildi.

Maçın kahramanlarından biri olan Yusuf Yazıcı, 15. dakikada Remy Cabella'nın attığı golün ardından 75. dakikada fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren isim oldu. Ancak attığı bir gol VAR kararı sonrasında iptal edilen milli futbolcu, yine de 10 golle Lille tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Yusuf Yazıcı'nın bu performansı, Lille tarihinde bir futbolcunun Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncu olma rekorunu getirdi. Milli yıldız, takımının başarı grafiğine önemli bir katkıda bulunarak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar