Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Yurt dışına müjdeeee!

Avrupa bizi kıskanıyor. Neden mi? Ülkemizde yaşayan vatandaşların geçim problemi yok. Alınan günlük çalışma ücretleri ile marketlerden alışveriş yaptığınızda çok rahatlıkla evinize yiyecek götürebiliyorsunuz. Ev kiralarını ödeyemeyen bireyler veya aileler devlet tarafından kira yardımı alabiliyor. Vatandaş çalıştığı yerden çıktığında ya da çıkarıldığında, rahatlıkla geçinebileceği ücret ile iş bulana kadar devlet kendisine destekte bulunuyor. Engellilere (bedensel, görme, zihinsel vb..) devlet tarafından her türlü özel araç ve gereçlerin en kalitelisi ücretsiz olarak temin ediliyor. Engelli birey kendisine sıfır otomobil almaya gittiğinde istediği marka ve modeli sorunsuz alabiliyor. O yüzdende Avrupa bizi kıskanmaya devam ediyor. Normal insanlar bile bu imkânlardan faydalanabiliyorsa, gelin bir de engelli bireyler için kanunda hazırlanmış özel imkânlardan faydalandığında nasıl rahat ettiğini siz tahmin edin artık, anlatmaya ne hacet.

İyilikte sınır tanımayanlar

Ülkemiz sınırları içinde yaşayan engelli bireylerin bütün sorunlarının son bulduğu ve artık yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz için de hizmete başladığımızın müjdesini veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sırakaya, yurt dışı engelli kimlik kartlarıyla ilgili yasal ve teknik altyapıların tamamlandığı söyledi. Yaşadıkları ülkelerde resmî kurumlarca düzenlenen engelli kimlik kartı sahibi gurbetçiler, Türkiye’de de engellilere tanınan haklardan faydalanabilecek dedi.

Allah’ımıza hamdolsun bu sorunların üstesinde de geliyoruz. Türkiye’de yaşayan engelliler refah ve bolluk içinde olduğundan ne yapacaklarını bilemez durumdalar. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyen bütün engelli gurbetçilerimiz akın akın evraklarını tamamlamak için harekete geçmişlerdir. Ee tabii neden geçmesinler ki, bizdeki bu imkânlar başka hangi ülkede var?

Yabancı Engelli Kartının Türkiye’de Tanınması İçin Yapılacak İşlemler:

- Öncelikle yabancı bir ülkeye ait engelli kimlik kartının Türkçe tercümesinin yapılması gerekli.

-İkinci işlem olarak bu tercümenin Türkiye’de valilik makamlarında apostil işleminin yaptırılıp Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvurmak gerekli.

-Yapılan başvuruda engelli kimlik kartı ve apostil belgesi Bakanlık Aile Bilgi Sisteminde oluşturulan modüle işlenerek kart sahibine “uygunluk belgesi” veriliyor.

-Yaşadıkları ülkelerin engelli kartına sahip vatandaşlarımız bu uygunluk belgesini edindikten sonra Türkiye’de yaşayan engelli bireylere tanınan hak ve indirimlerden faydalanabiliyor.

Artık ne diyelim vatana, millete ve tüm engellilere hayırlı uğurlu olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları