Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Körler sağırlar birbirini ağırlar

Ruhları kör olanlar görmemiş gibi davranarak, manevi kişilikleri ise sağır olanlar duymamış gibi davranır ve birbirlerini idare ederler. Güzel Atasözlerimizden birisinin kısaca açıklamasıdır.

2024 Paris Olimpik ve Paralimpik Oyunlarına yaklaştığımız bu süreçte bazı yetkililer halen bilgisizliklerine ilave olarak öğrenmemeye de ısrarlı bir biçimde devam ediyorlar.

6-7 Ekim 2023 de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi nin (TMOK) ev sahipliğinde Avrupa Olimpiyat Komitesi 52. Genel Kurul Toplantısı İstanbul da yapıldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, EOC Başkanı Spyros Capralos ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Protokol’den bihaber olanlar;

Bu statüde ve uluslararası önemli bir günde, ağzındaki sakızıyla çakkıdı çakkıdı yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri bayan Neşe Gündoğan’ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘nun yanında yabancı konukları tanıştırması da ayrı bir durumdu.

Zamanı geldiğinde söyleyebilmek;

20 Eylül 2023 de Davetliler arasında Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) Başkanı Andrew Parsons’un da bulunduğu Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ‘nin 20.yıl Galasına Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) yetkilileri davet edilmiş ve katılımı sağlanmışken, 6-7 Ekim deki 52.Genel Kurul Toplantısı TMOK’un ev sahipliğini yaptığı IOC Başkanının da bulunduğu bir Genel Kurula ve Gala’ya Türkiye Milli Paralimpik Komite’nin (TMPK) dahil edilmeme sebebi nedir ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yakın zamanda (20 Eylül 2023) Türkiye Milli Paralimpik Komitesinin (TMPK) 20.yıl Galasına katıldığında Para Sporcuların olmadığı bir süreçte olimpiyat ve paralimpik oyunlarının yapılamayacağını bildiği halde, acaba 52.Genel Kuruldaki konuşmasında mikrofondan burada Türkiye Milli Paralimpik Komitesini (TMPK) göremiyorum neden yok ? diye Başkan olan Prf. Dr. Uğur Erdener ‘e sormadı. İBB Başkanı olarak kendisinden bunu sormasını beklerdim. Çünkü Türkiye’de Olimpik ve Paralimpik oyunlar yapılacak ise, organizasyonu yönetecek olan tek kurum o şehrin Büyükşehir Belediyesi dir.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ve başkanı Prf.Dr. Uğur Erdener yıllardır, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) ile bir türlü uyuşamıyor ? Yıllardır bu durum böyle bir süreç içerisinde ilerletilmektedir. Sebep nedir ? veya kimlerdir ?

Sponsorlar tekrar düşünmeli;

‘’ Samsung, Türkiye İş Bankası, Trendyol, P&G, Gloria Sports, Panasonic, Omega, İntel, CocaCola, Visa, vb..’’ Sporcular için destek sponsorlukları imzalayan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) sözleşmelerinde, neden Engelli (Para) sporcular bu işleyişe dahil edilmiyor ? Sponsorların fazlaca bir kısmı uluslararası firmalar. Bu firmalar kendi ülkelerinde engelli ve engelsiz sporcu ayırımı yapmadan sponsor olmaktalar. TMOK ve TMPK aynı anlaşma altında neden sponsorluklara imza atmıyor ?

Türkiye de son bir yıl içinde en çok madalya alan sporcular engelliler mi yoksa engelsiz ler mi ? Öncelikle bu sorgulanmalı ve sponsorlar daha fazla madalya getirene değil de, daha az madalya getiren komite sporcularına neden sponsor oluyorlar ? Şayet spor da eşitlik ilkesi bulunuyor ise, eşitlik bunun neresinde ?

Bu yazım yetkili kurum ve başkanlara biraz ağır gelebilir, fakat artık birilerinin bu durumu yöneticilere söylemesi gerekli çünkü böyle yapıldığı ve gittiği sürece zarar gören, canla başla çalışıp yıllarını, emeklerini ve alın terlerini harcayan para sporcular, normal sporcular ve antrenörler ile Türkiye oluyor.

O yapılacak olan 2027 AVRUPA OYUNLARI'NI, 2036 OLİMPİYAT OYUNLARI'NI İSTANBUL'DA YAŞAMAK hayel den başka bir yerde olamaz. Bunu görün artık sayın yetkililer. Sizlere, kimler ne anlatıyor bilemem ama şu konuyu hep atladıkları kesin PARALİMPİK olmadan OLİMPİYATLAR OLMUYOR !

Terör Gazisi Kıymetli E.Emniyet Müdürü Atalay ÜRKER in şiiri ile bitirelim.

HALDEN ANLAMAZ SERSERİ

Dendi su iyi gelir derdinize

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Bu niyetler gittim girdim denize

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Kilom fok balığına benziyordu

Vücudum onun gibi gezmiyordu

Bacaklar hissetmiyor, sezmiyordu

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Bastonlarla girdim tutmadı dizler

Şaşkın, çirkin baktı çevrede gözler

Çok zoruma gitti söylenen sözler

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

O sırada düştüm yaralandı dizlerim

Denizin dibinde kaldı izlerim

Çok üzüldüm buğulandı gözlerim

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Adam olmaz halden, anlamaz biri

‘’ Bu halle niye gelmiş ‘’ dedi serseri

O anda sırıttı aptal diğeri

Hakkımda hayırlısını ve Allah’ım

Kendini, yerini bilmeyen densiz

Günahı, sevabı bilmeyen dinsiz

Sözünü, haddini bilmeyen hadsiz

Hakkımda hayırlısını ve Allah’ım

Yok halden anlayan bu memlekette

Kalmamış şehit, gaziye kıymette

Durumu anlayacak asalette

Hakkımda hayırlısını ve Allah’ım

Bu yalan dünya çok acımasızmış

Bazıları nankör ve vicdansızmış

Hem nankör hemide çok vefasızmış

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Bir an düşününce eski halimi

Çok kötü durumum kırdı belimi

Döktüm denizde gözümden selimi

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Kolları kullandım bacak yerine

Hüznüm bitsin diye gittim derine

Güzelce yüzdüm gerine gerine

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Bu dünyada aldım gazi ününü

Durumum belli göremem önümü

Sabredip bekliyorum Hak ölümü

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Bazısı yukardan aşağı süzdü

Bu çirkin süzüş Atalay’ı üzdü

Oda inadına yüzdükçe yüzdü

Hakkımda hayırlısını ver Allah’ım

Gazi & E.Emniyet Müdür Atalay Ürker

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları