Yunanistan'ın planı deşifre oldu: Ege Denizi için 'yüzen duvar'

Yunanistan'ın planı deşifre oldu: Ege Denizi için 'yüzen duvar'
Ege Denizi'nde yaşanacak olası krizlere hazırlanmak isteyen Yunanistan'ın Ege Denizi'nde adeta 'yüzden duvar' inşa edeceği iddia edildi. Söz konusu plan hakkındaki iddialar 'Ta Nea' gazetesinde yer aldı. Gazetede yer alan habere göre, Yunan ordusu, Ege'ye 12 savaş gemisi dizecek.

YUNAN'IN PLANI ORTAYA ÇIKTI: EGE DENİZİNE 'YÜZEN DUVAR'

Yunanistan''ın çok satan gazetelerinden birisi olan Ta Nea, ilginç bir planı gündeme taşıdı. Gazetenin okuyucularına birinci sayfadan duyurduğu haberine göre, Ege Denizi''nde Yunan donanmasının en kuzeyden en güneye kadar uzanmasını öngören plan, Yunanistan''ın eski Genelkurmay Başkanı''nın bir açıklamasına dayanıyor. Plana göre Ege Denizi''ndeki krizlere hazırlanmak isteyen Yunan donanması, Ege sularını savaş gemileriyle donatacak.

HEYECANLA DUYURDULAR

Gazetenin okuyucularına heyecanla duyurduğu haber, Eski Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros''un daha önce yapmış olduğu açıklamalara dayanıyor. Floros, yaptığı bir açıklamada, "Türklerle Meis Adası yakınında bir kriz patlarsa, sadece o bölge ile sınırlı kalmaz, bütün Ege''de her yere yayılacak" ifadelerini kullanmıştı. Yunanistan''ın bu planı da tüm Ege Denizi''ni kapsıyor. Yunanistan, donamasına ait mevcut birimler ve sipariş edilmiş ve teslimatı beklenen birimler olmak üzere, 12 savaş gemisi bu duvarı örmeyi hedefliyor.

HEDEFLERİ 12 İLE SINIRLI DEĞİL

Gemilerin bir kriz durumunda planlamaya göre yayılarak, kendi bölgesini kontrol altına alması ve bölgeyi kilitlemesi hedefleniyor. Nihai hedef ise 12 değil 18 geminin sıralanmasını öngörüyor. Gazetenin haberine göre, hedefin sonuçlanacağı tarih ise 2030 olarak belirlenmiş. Duruma göre bu tarihin biraz daha sarkmasının beklenebileceğini yazan haberde, Ege''de kontrolün sağlanacağı gibi iddialı ifadelere yer verilmiş.

DENGELERİN DEĞİŞECEĞİ İDDİASI

Yunanistan''ın uygulayacağı bu strateji sayesinde dengeleri değiştireceğini iddia eden gazete, Yunan savaş gemilerinin Trakya''nın hemen güneyinden başlayan Ege Denizi''nden Meis ve Girit''e kadar sıralanacağı da vurguladı. Ta Nea gazetesinin haberindeki bir diğer detaya göre ise 2020 yılında Türkiye ile Yunanistan arasındaki kriz sırasında Kuzey Ege''de bir "güvenlik boşluğu olduğu" tespit edilmiş. Bunun üzerinden yeniden şekillendirilen plana göre kuzeyde de çok önemli donanma birliklerinin yer alacağı ifade ediliyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar