Yüksekova'da caddeler göle döndü!

Yüksekova'da caddeler göle döndü!
Yüksekova'da görülen kuvvetli yağış caddeleri sular altında bıraktı. Birçok işyerini su bastı.

Hakkari Yüksekova'da sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış, ilçede yaşamı adeta durma noktasına getirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceden yapmış olduğu uyarılara rağmen, yoğun yağışlar ilçe sakinlerini hazırlıksız yakaladı.

Sabah saatlerinde başlayıp, akşamüzeri etkisini artıran yağışlar, ilçenin birçok cadde ve sokaklarını su altında bıraktı. Vatandaşlar, aniden bastıran yağmur karşısında zor anlar yaşarken, bazıları iş yerlerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Özellikle Cengiz Topel Caddesi üzerinde seyir halinde olan araçlar, su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Yetkililer, bölgede havanın çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olacağı konusunda uyarıda bulundu. Yağışların, Hakkari çevrelerinde zaman zaman şiddetlenerek kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklendiği belirtiliyor.

Kuvvetli yağışların yol açabileceği sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar