Bakan Yerlikaya: 89 şüpheli gözaltına alındı

Bakan Yerlikaya: 89 şüpheli gözaltına alındı
Bakan Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada “Bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan 89 şüpheli gözaltına alındı” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 Nisan günü çeşitli şehirlerde gerçekleşen izinsiz gösteri yürüyüşleri ve olaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerine taşla saldıran ve dağılmayan 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 10 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplamda 89 şüpheli güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Bu şahısların, izinsiz gösteri yapmaları, terör örgütlerine destek veren sloganlar atmaları ve güvenlik güçlerine karşı saldırgan davranışlarda bulunmaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin ülkenin huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, halkın da birlik ve beraberlik içinde bu tür olaylara karşı durması gerektiğini ifade etti. Olaylarla ilgili detaylı incelemelerin sürdüğü bildirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının devam ettiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar