YSK 2 il ve 26 ilçedeki itirazları reddetti

YSK 2 il ve 26 ilçedeki itirazları reddetti
Yüksek Seçim Kurulu yaptığı açıklamada, siyasi partilerin, 2 il merkezi ile 26 ilçedeki seçimin iptali, oyların yeniden sayımı ve mazbatanın iptaline yönelik başvurusunu reddettiğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan itirazları değerlendirdi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, siyasi partilerin çeşitli illerdeki seçim sonuçlarına yönelik başvurularıyla ilgili kararlar alındı.

YSK, AK Parti'nin Gümüşhane merkez ve Kayseri Akkışla ilçelerindeki seçimlerin iptali, Adıyaman Gölbaşı, Balıkesir Balya, Malatya Arapgir ve İzmir Güzelbahçe ile Kemalpaşa ilçelerindeki oyların yeniden sayımı talebini reddetti. Aynı şekilde, AK Parti'nin Elazığ Keban ve Uşak Banaz ilçelerinde mazbatanın iptal edilerek ikinci partiye verilmesi talebi ile İstanbul Bahçelievler'de belediye meclis üyeliği için oyların yeniden sayılması talepleri de kabul edilmedi.

CHP'nin itirazları da değerlendirildi. Trabzon Çarşıbaşı, Samsun Alaçam, Afyonkarahisar Bayat, Osmaniye Düziçi, Ankara Bala ve Gaziantep İslahiye ilçelerindeki oyların yeniden sayılması, Sakarya Serdivan ilçesinde seçimin iptaline yönelik başvuruları reddedildi.

MHP'nin başvurularından Konya Doğanhisar ve Afyonkarahisar Emirdağ ilçeleri ile İYİ Parti'nin Kayseri Yeşilhisar ilçesi ve DEM Parti'nin Mardin Ömerli ile Diyarbakır Eğil ilçelerindeki seçimlerin iptaline yönelik talepleri reddedildi.

Ancak, YSK'nin önemli bir kararı da açıklandı. MHP'nin Çorum Uğurludağ ilçesindeki belediye meclis üyeliği seçimlerinde, "meclis üyesi sayısında yeniden hesaplama yapılması" talebi kabul edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar