İYİ Parti Ordu için YSK'da: Operasyona tabi tutulduk

İYİ Parti Ordu için YSK'da: Operasyona tabi tutulduk
Yerel seçimde Ordu’da usulsüzlükler yaşandığını iddia eden İYİ Parti heyeti, Ordu'daki seçimlerin iptali için YSK'ya başvurdu. YSK önünde açıklama yapan parti heyeti, "Yerelde bir operasyona tabii tutulduğumuzu söylüyoruz" dedi.

İYİ Parti, Ordu'daki büyükşehir seçimlerinin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Partinin genel başkanı Meral Akşener'in liderliğinde, Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz, YSK önünde bir basın açıklaması yaptı.

Hakan Şeref Olgun, seçim evraklarının güvensiz olduğunu ve sandıklara dışarıdan pusula sokulduğuna dair bulgular elde ettiklerini ifade etti. Olgun, geçersiz oylar konusunda şu açıklamalarda bulundu: "Sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçim turunda 30 bin 660 geçersiz oy pusulasının var olduğu kayıtlara geçmiştir. Ancak tarafımızca yapılan başvurular neticesinde tekrar açılan sandıklarda geçersiz sayılan oy pusulalarından geçersizlik nedeni çift mühür olan oy pusulalarının neredeyse tamamının İyi Parti ve başka bir partiye basılı olduğu, geçersizlik sebebi boş olan oy pusulalarında ise zarfa konulduğunda oluşacak katlama izinin olmadığı, bu haliyle zarfa giren oyun sandığa sığma ihtimalinin bulunmadığı tespit edilmiştir."

iyi-parti-ordu-da-secimlerin-yenilenmesi-icin-ysk-ye-basvurdu.jpg

'FAZLADAN OY PUSULASI VE ZARFLAR VAR' İDDİASI

Sabah sandıklarının teslim edildiği oy pusulaları ile zarf sayısı ile kullanılmayan artan oy pusulaları ve zarfların sayısının karşılaştırılmasının ardından birçok sandıkta kayıp zarf ve oy pusulası olduğunun tespit edildiğini belirten Olgun, “Fazladan gelen oy pusulaları ve zarflar da bulunmaktadır. Bu durum seçim evraklarının güvenliği açısından şüphe uyandırmış olup, farklı sandıklara farklı sandıklardan oy pusulaları girmiş olabileceği şüphesi oluşturmaktadır” dedi.

"HUKUKEN SONUNA KADAR HAKLIYIZ"

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ise şunları dile getirdi: "Devlet memuru olup da parti üyesi olan kişinin sandık başkanlığı hukuken geçersiz, o mantıkla bakıldığında o oy toplamlarının tamamı iptal, dolayısıyla seçimin tam kanunsuzluk haliyle yenilenmesi talebi doğmuş oldu. Hiçbir tereddüdümüz yok hukuken sonuna kadar haklıyız. Biz zaten yerelde bu seçimi kazandığımıza inanıyor idik. Saat 7’ye kadar gelen verilerde öndeyken saat 7 ile 11 arasında hem AA hem YSK hem ANKA dahil sisteme girişleri kapatmak suretiyle saat 11’de sistem açıldı bir baktık 2 puan geri düşmüşüz. Yerelde bir operasyona tabi tutulduğumuzu söylüyoruz. Bunu belgeleriyle YSK’ya teslim ettik."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar