Lütfü Savaş YSK önünde konuştu: Seçim oldubittiye getirilmeye çalışılıyor

Lütfü Savaş YSK önünde konuştu: Seçim oldubittiye getirilmeye çalışılıyor
Hatay'da itiraz süreci devam ederken mazbatanın AKP adayı Mehmet Öntürk'e verilmesine tepki olarak YSK’nın önüne giden CHP heyeti ve Lütfü Savaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) önünde açıklamalarda bulunan CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, Hatay'da seçimin iptal edilmesi talebiyle ilgili tepkilerini dile getirdi.

AKP'li aday Mehmet Öntürk'e verilen mazbata kararını eleştiren Savaş, "Bu tutum, seçimin oldubittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren bir hukuksuzluktur" dedi.

Savaş, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlüklerin birçoğunun tespit edildiğini ve bunlardan birinin "ölü seçmenler" konusu olduğunu söyledi. "3 bin 389 ölmüş seçmene oy kullanıldığı açık bir tespittir" diyen Savaş, AKP'li Mehmet Öntürk ile arasındaki oy farkının 2 bin 569 olduğunu hatırlattı.

“HUKUKA, DEMOKRASİ VE ADALETE SAHİP ÇIKIN”

Savaş, “Hatay hakkının yarınlarını feda etmeye niyete yoktur. Hatay halkı iradesini masa başı dayatmalara kurban etmeyecek kadar hassasiyet sahibidir” şeklinde konuştu.

Atatürk’ün sözüne atıfla “Hatay bugün artık hepimizin şahsi meselesidir” mesajı veren Savaş, YSK’deki hakimlere seslenerek, “31 Mart’ın mesajı, hukuka sahip çıkılmasıdır. Lütfen hukuka, demokrasi ve adalete sahip çıkın” dedi.

“DEPREMİN BÜTÜN SORUMLULUĞUNU BELEDİYEYE YÜKLEDİLER”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya aldığı siyasi tavrı nedeniyle eleştiriler yönelten Savaş, "Sayın Valimiz geldiğinden itibaren siyaset yaptı, Lütfü Savaşı kötülemek için mesai harcadı. Valilerin görevi bu kadar yıkılmış şehirlerde muhalefet belediye başkanıyla uğraşmak mı şehri için faaliyet göstermek mi? Vali seçimi onlara kazandırmak için maddi manevi uğraştı. Mahalle mahalle gezip iktidar için oy istedi. Vali öncelikle devlet işleriyle uğraşmalı. Siyasetten uzak insanların dertleriyle uğraşmalı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savaş, “Hükümet depremin altında kaldı” diyerek Savaş, kendisine yönelik eleştirilere ilişkin ise “Depremin bütün sorumluluğunu belediyeye yüklediler” şeklinde konuştu

Savaş, partisinin kendisini yalnız bırakıp bırakmadığına yönelik soruyu da Genel Başkan Yardımcılarının yanında olduğunu söyleyerek yanıtladı ve "Yalnız bırakılmadım partimizle birlikte çalıştık" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar