YouTuber milletvekili ülkeyi karıştırdı! Disipline sevk edilecek

YouTuber milletvekili ülkeyi karıştırdı! Disipline sevk edilecek
Japonya'da "GaaSyy" olarak tanınan siyasetçi ve youtuber Higaşitani Yoşikazu, meclis oturumlarına hiç katılmadığı ve düzeni bozduğu gerekçesiyle disiplin komitesine sevk edileceği bildirildi. Öte yandan Japon vekilin haberi sonrası AKP Milletvekili Rümeysa Kadak yeniden gündem oldu. 

Japonya''da, Devlet Televizyonu NHK karşıtı politikalarıyla tanınan "NHK Partisi" milletvekili Higaşitani''nin, seçildiği Temmuz 2022''den beri meclise gelmemesi tepki çekiyor. Danışman Meclisi (Sangiin) Başkanı Otsuji Hidehisa, yaptığı açıklamada, "düzeni bozduğu" gerekçesiyle GaaSyy''nin meclis disiplin komitesine sevk edileceğini açıkladı.

Meclis açıklamasına göre, "oturumlara katılmamasının yanı sıra meclise gelip özür de dilememesi gerekçeleriyle" disiplin komitesinde, Higaşitani''nin akıbetine karar verilecek. Instagram''dan açıklama yapan GaaSyy, seçim öncesinden beri Birleşik Arap Emirlikleri''nde yaşadığını ve halihazırda depremden etkilenen Türkiye''yi ziyaret ettiğini bildirdi.

AKP''Lİ VEKİL YENİDEN GÜNDEM OLDU

Japonya''da "GaaSyy" olarak tanınan siyasetçi ve youtuber Higaşitani Yoşikazu hakkındaki gelişmeler, 2018 yılında seçildiğinden bu yana hiç bir kanun teklifi vermeyen ve sosyal medyada daha çok tanınan AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak''ın yeniden gündeme getirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar