Erdoğan halkın gözünde düşüyor: Bakın cumhurbaşkanı adayı olursa kaç oy alıyor?

Erdoğan halkın gözünde düşüyor: Bakın cumhurbaşkanı adayı olursa kaç oy alıyor?
Yöneylem tarafından yapılan ve kamuoyu ile paylaşılan anket sonucuna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet karşısında hiç şansının olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLURSA KAÇ OY ALIR?

Seçim anketleriyle adından söz ettiren Yöneylem Araştırma tarafından, 12 - 15 Mayıs tarihleri arasında 27 ilde 2 bin 400 kişinin katılımıyla bir anket gerçekleştirildi.

Yapılan ankette katılımcılara “Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mı muhalefet adayına mı oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefet karşısında hiç şansının olmadığı bir kez daha ortaya çıktı.

35’İN ALTINDA KALDI

Yöneylem’in yaptığı ankette Türkiye Siyaset Paneli Mayıs 2022 araştırmasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefetin oldukça gerisinde kaldığı gözlemlendi. Ankete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek verenlerin oranı yüzde 34.0 oranında kalırken muhalefet adayına oy veririm diyenlerin oy oranı yüzde 50’nin de üzerine çıktı.

Muhalefetin adayının oy oranı Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenlerin oy oranında yüzde 17,8 oranında yüksek yani yüzde 51.8 olarak ölçümlendi. Aynı ankette oy kararsızların ve oy kullanmayı düşünmediğini söyleyenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar azdı. Vatandaşların yüzde 7,4’ü oy kullanmayacağını ifade ederken, kararsızların oranı ise 6,8 olarak görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar