Hükümete yakın gazete duyurdu: AKP geçersiz oylara ilişkin harekete geçecek

Hükümete yakın gazete duyurdu: AKP geçersiz oylara ilişkin harekete geçecek
2023 yılında yapılacak parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala hükümete yakın gazetelerden AKP'nin seçim planına ilişkin detaylar gelmeye devam ediyor. Muhalefet kanadında en az aday kadar önemli olan seçim güvenliği konusu ise gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre AKP'nin seçimde kullanılan geçersiz oylara ilişkin yeni planları olduğu açıklandı.

HÜKÜMETE YAKIN GAZETE YAZDI: AKP GEÇERSİZ OYLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

Türkiye''de her seçimden sonra gündeme gelen seçim güvenliği tartışmaları bu kez çok daha önceden başladı. Oylamanın yakın geçtiği yerlerde seçimin kaderini değiştirecek sayıda olan geçersiz oylar ise hem muhalefet hem de iktidar cephesinde rahatsızlık yaratıyor. Hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi''ndeki bir haber ise yaklaşan seçimler öncesinde AKP kulislerinde geçersiz oylar için harekete geçildiğini gösteriyor.

''''2023 SEÇİMİNİN DÜĞMESİNE BASILDI''''

Türkiye Gazetesi''nden Ebru Karatosun''un haberine göre, yaklaşan seçimler öncesinde AKP''de 2023 seçimleri için düğmeye basıldı. İktidar partisinde seçim için çeşitli çalışmaların başlatıldığı belirtilen haberde, ''''Sandık bazlı çalışmalar başlatıldı, eksiklikler masaya yatırıldı, her il farklı strateji uygulayacak'''' denildi.

''''GEÇERSİZ OYLAR AKP ALEYHİNE''''

Seçimlerde sık sık gündeme gelen geçersiz oyların ise AKP''nin yeni seçim planında önemli bir yere sahip olduğu belirtiliyor. Söz konusu haberde geçersiz oyların ''genelde'' AKP aleyhine olduğu vurgulanırken, AKP''li kurmayların, ''''Şurada seçimi yüzde 2 ile kaybetmişiz ama yüzde 4 geçersiz oy var. Bu geçersiz oyların da tespitimize göre büyük oranda AK Parti’nin aleyhine olduğunu gördük. Demek ki bu geçersiz oylara hassasiyet gösterseydiniz bu seçimi alırdık'''' dediği iddia edildi.

NE YAPACAKLARI MERAK EDİLİYOR

Siyaset kulislerinde en az aday kadar gündemi sarsan bir diğer konu olan seçim güvenliğine ilişkin endişeler ise dile getirilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde seçim güvenliğine ilişkin bir açıklama yapan AKP’nin ilk Dışişleri Bakanı ve kurucu üyesi Yaşar Yakış, “Kurallara imkân ölçüsünde uyulduğu takdirde seçimi muhalefet partilerinin kazanması lazım” demişti.

6''LI MASADA DA GÜNDEME GELDİ

2023 seçimlerinde muhalefetin öncelikli gündemleri arasında yer alan seçim güvenliği konusu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal''ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda gündeme gelmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar