YÖK'ten milli sporculara müjde! 'Burslu milli sporcu' kararı

YÖK'ten milli sporculara müjde! 'Burslu milli sporcu' kararı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artıracaklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Atalay Demir'in İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası'nda kazandığı dünya şampiyonluğu dolayısıyla vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanını artıracaklarını açıkladı.

Özvar, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve dünya şampiyonu Atalay Demir'i makamında ağırlayarak başarılarını tebrik etti. Yapılan açıklamaya göre Özvar, milli sporcular için vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu kontenjanını artıracaklarını belirtti. Şındak ve antrenör Mehmet Naim Dildirim ile bir araya geldikleri buluşmada konuşan Özvar, sporun önemine vurgu yaparak, sporla uğraşan öğrencilere üniversiteye girişte sağlanan imkanları hatırlattı.

Yapılan yeni bir çalışma ile milli sporcular için kontenjan artışı sağlanacağını ifade eden Özvar, "Bu sene onu da ilan edeceğiz. Vakıf üniversitelerindeki yüzde 100 burslu milli sporcu kontenjanında artış sağlayacağız." dedi.

Ayrıca, Türkiye genelinde başlatılan "Spor Dostu Kampüs" projesine de değinen Özvar, üniversite kampüslerinin hem profesyonel sporculara hem de diğer öğrencilere imkanlar sağlayacak şekilde düzenlenmesini hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda tüm üniversitelerin değerlendirileceğini ve en iyi altyapı sunan üniversitelerin ödüllendirileceğini ifade etti.

Özvar, sporun sadece bilimle değil, aynı zamanda sanatla birlikte üniversitelerde öne çıkması gerektiğini söyledi. YÖK Başkanı, ayrıca sporun yanı sıra sanatın da üniversitelerde desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, üniversitelerin bu üç alana ev sahipliği yapması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar