Yoklama istenince gerçek ortaya çıktı! Nebati Genel Kurul'da olmadığı halde oy kullandı

Yoklama istenince gerçek ortaya çıktı!  Nebati Genel Kurul'da olmadığı halde oy kullandı
TBMM Genel Kurulu, toplantı yeter sayıya ulaşamadığı için kapandı. AKP milletvekili Nureddin Nebati'nin Meclis'te olmadığı halde yerine oy kullanıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yeterli çoğunluğu sağlayamadığı için Genel Kurul kapandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bitlis Belediyesi'nde kayyımın belediye taşınmazlarının satışına ilişkin önergenin oylanması öncesinde yoklama istedi.

Genel Kurulu yöneten AKP'li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, itirazlar üzerine “Sayı tamam. İç Tüzük bunu emrediyor. Önce biz baktık, sonra da tespit ettik, İç Tüzük’ü uyguladık, biraz sabır. Şimdi yoklama için beş dakika süre veriyorum” diyerek elektronik cihazla yoklamaya geçti.

İlk yoklamanın ardından yeterli sayıya ulaşılamayınca Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi. Aranın ardından Bozdağ, yeniden yoklama yapılacağını ve 5 dakika süre verdiğini belirtti.

DEM Partili Koçyiğit’in “Başkan, 15 dakika aradan sonra beş dakika olur mu ya” itirazı üzerine Bozdağ, “Meclis’in çalışması için yapıyorum, siz de anlıyorsunuz beni” cevabını verdi.

NEBATİ'NİN İSMİ OKUNDU

Milletvekilllerinden dışarı çıkmamalarını isteyen Bozdağ, “Değerli milletvekilleri, pusula veren vekillerimizin dışarı çıkmamasını rica ediyorum. Şimdi, pusulalar kontrol edilecek ve anons edeceğiz. Mükerrerleri kontrol ediyor arkadaşlarımız” diye konuştu.

Daha sonra isimleri okuyan Bozdağ, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin adını okudu. CHP, İYİ Parti ve DEM Parti sıralarından “Yok” sesleri yükseldi.

“BU ADAMA HAZİNE’Yİ TESLİM ETTİK”

DEM Parti Mardin Beritan Güneş Altın “Ya, hilenin bu kadarı ya. Eski bakan ya. Başkanım gerisine gerek yok, kapatın ya. Her yeri hile ya, her yeri hile” derken, İYİ Partili Erhan Usta, “Bu adama Hazine’yi teslim ettik” diyerek tepki gösterdi.

Bozdağ, yeniden yeterli sayıya ulaşamayınca Meclis Genel Kurulu’nu kapattı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar