Yıllardır tartışılan konuya Google son noktayı koydu: Android robotunun adını açıkladı

Yıllardır tartışılan konuya Google son noktayı koydu: Android robotunun adını açıkladı
Teknoloji devi Google, uzun bir süredir Android logosunda yer alan robotun adına dair tartışmalara son noktayı koydu. Robotun adı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Google, CES 2024 fuarında yaptığı bir açıklamada, Android logosundaki robot maskotun resmi adının "The Bot" olduğunu duyurdu. Google'ın geçtiğimiz eylül ayında yaptığı marka kimliği güncellemesi kapsamında, Android logosundaki robot maskot 3D hale getirilmişti.

android.jpg

Bu güncelleme, kullanıcılar arasında "robot" veya "bugdroid" gibi isimlerle anılan maskotun resmi adının "The Bot" olduğunu ortaya çıkardı. Sosyal medyada, bu açıklama geniş bir ilgi ve konuşma dalgası yarattı.

andro.jpg

Ayrıca, Google'ın fuardaki diğer önemli açıklamalarından biri de Android işletim sisteminin en sevilen özelliklerinden biri olan "Nearby Share"ın adının "Quick Share" olarak değiştirileceği oldu.

googlewq.jpg​​​​​​​

Nearby Share, kullanıcıların yakındaki diğer Android cihazlarla dosya, fotoğraf, video veya bağlantıları kolayca paylaşmalarına olanak tanıyan bir özelliktir. Bu ad değişikliğiyle birlikte, Google'ın Samsung ile yaptığı iş birliğine de vurgu yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar