Yıldırım Demirören'den Erdoğan'ın damadına dev satış

Yıldırım Demirören'den Erdoğan'ın damadına dev satış
Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu, Demirören Grubuna ait Hürriyet Gazetesi, Esenyurt'ta bulunan dev matbaasını arsası ile birlikte Erdoğan'ın damadı olan Selçuk Bayraktar'a satıldı.

Yıldırım Demirören''in sahibi olduğu, Hürriyet Gazetesi, Esenyurt''ta bulunan dev matbaasını arsası ile birlikte Erdoğan''ın damadı olan  İHA ve SİHA’lar yapan Selçuk Bayraktar''ın şirketi Baykar Makine’ye 816 milyon 551 bin TL’ye

Selçuk Bayraktar ile ağabeyi Haluk Bayraktar''a ait Baykar Makina''nın satın aldığı tesisler 61 dönüm büyüküğünde. Satışın bedeli 816.551.400,00 TL olarak gerçekleşti. 

Hürriyet Gazetesi''nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu(KAP)''a yaptığı açıklama şöyle;

"Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, Şirketimizin portföyünde yer alan; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, 1408 Ada ve 7 Parsel''de mukim, B.A.K. 4 adet Matbaa Tesis Binası B, C, D ve F Bloklar ve Komprasör Odası ve Arsası niteliğindeki gayrimenkulün Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.''ye 816.551.400,00.-TL (Sekizyüzonaltımilyonbeşyüzellibirbin dörtyüztürklirası) bedel ile satış ve devrinin yapılmasına karar verilmiş olup, satış ve devir işlemi 04.05.2023 tarihi itibarıyla (bugün) tamamlanmıştır."

Şirket tesisin satış amacı olarak "30.08.2022 tarihinde Şirketimiz tarafından özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, ilgili gayrimenkulde faaliyet gösteren İstanbul DPC Şubesi''ndeki basım faaliyetleri sona erdirilmiş olup, atıl durumda olan gayrimenkulün satışı yoluyla kısa ve orta vadeli işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştır." şeklinde açıkladı. 

Satışa konu olan arsanın değeri 925.000.000 TL olarak hesaplanırken en iyi teklifi yapan Baykar''a 816.551.400 TL''ye satıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar