Sıcak havalarda mideye dikkat

Sıcak havalarda mideye dikkat
Gastroenteroloji Uzmanı olan Dr. Mustafa Kaplan, havaların ısınmasıyla birlikte soğuk içecek tüketiminin artmasının, mide rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini belirtiyor.

Gazlı içeceklerin özellikle reflü hastaları için tavsiye edilmediğini vurguluyor. Dr. Kaplan, “Bu hastaların mide kapağında gevşeklik olduğunu ve mide asidinin yukarı doğru taşındığını düşünürsek, dışarıdan alınan ekstra gazlı içeceklerin reflü şikayetlerini artırabileceğini görüyoruz. Bunun yerine, hastaların bol su içmelerini tavsiye ediyoruz. Asitli içecekler, midedeki gastrit durumunu ciddi şekilde kötüleştirir. Hastalarımızda yaptığımız endoskopik incelemelerde, düzensiz beslenmenin reflü, gastrit ve ülser gibi durumları artırdığını gözlemliyoruz. Bu nedenle, bu içecekleri kısıtlamalarını öneriyoruz. Hastalarımıza mideleriyle ilgili önerilerde bulunurken, bu hususu özellikle diyet kısmında vurguluyoruz” şeklinde açıklıyor.

Yaz aylarında vatandaşları, sıcak havalarda daha fazla sıvı tüketmeye teşvik eden Dr. Kaplan, gazlı içecekler yerine su içmelerini öneriyor. “Sıcak havalarda, insanların sıvı ihtiyacı artar. Bu ihtiyacı karşılamaları önemlidir. Reklamlardan daha ziyade, asit içermeyen su gibi içecekleri tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Sıcak havalarda, besinlerin çabuk bozulma eğilimi gösterdiği için bu kişiler, dışarıda yemeklerde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına daha yatkın olabilirler. Bu nedenle, mümkünse bozulma riski olan yiyeceklerden kaçınmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuşuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar