Yeşil Sol Parti eş genel başkanı istifa mı etti?

Yeşil Sol Parti eş genel başkanı istifa mı etti?
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşıma vermekten büyük bir onur duyarım” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Demirtaş partisindeki gerileyişe dair tespitlerini anlatıp aktif politikayı bıraktığını duyurmuştu. Demirtaş, partinin birçok alanda değişikliğe gitmesi gerektiğini vurgulamıştı.

HDP’nin Twitter hesabından Buldan’ın ‘MedyaHaberTV’ deki ifadeleri paylaşıldı.

Seçimlerden sonra partinin kongre sürecinin başladığını hatırlatan HDP eş genel başkanı, görevi bırakacağının sinyalini verdi:

‘Seçimin ertesi günü yaptığımız açıklamayla partiyi kongreye götüreceğimizi ilan ettik. Hedeflerimiz gerçekleşmediği için kurullarımızla yaptığımız toplantılardan sonra partimiz kongreye gidecektir. Bu mücadelenin her aşamasında üzerime düşen ne görev varsa yapmaya hazırım, ancak bütün eleştirileri göz önünde bulundurarak bu kongrede eş genel başkanlık görevini başka bir arkadaşıma vermekten büyük bir onur duyarım. Kongre sürecinde herhangi bir karar mekanizmasında da yer almayacağım. Bu aşamada hesap verme gibi bir sorumluluğumuz var. Bırakıp gitmek yok, önce hesap vereceğiz. Halkımıza, tabanımıza, kadınlara hesap vereceğiz. En önemli mesele budur bence’

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar