Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı'nı karıştıran Mansur Yavaş anketi: Milliyetçiler Mansur Yavaş'ı seviyor

Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı'nı karıştıran Mansur Yavaş anketi: Milliyetçiler Mansur Yavaş'ı seviyor
Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın Ankara adayının kim olacağı merak edilirken, yapılan anketlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın Milliyetçi kesimin en çok güvendiği isim olduğu iddia edildi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Birçok parti seçime kendi adayları ile gireceğini açıklarken, çoğu partide seçimde ittifak yolunu tercih ettiğini duyurdu. Seçimde iş birliği yoluna gidecek olan AKP ve MHP ortaklığındaki Cumhur İttifakı’nın özellikle CHP’nin elinde olan İstanbul ve Ankara’da kimleri aday çıkaracağı ise merak ediliyor.

Öte yandan çalışmalarına hız kazandıran Cumhur İttifakı’nın yaptırdığı anketlerde, Mansur Yavaş’ın önde olduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Yavaş’ın salgın döneminde esnafa yaptığı yardımlar ile ön plana geçtiği, büyükşehirlerdeki yurttaşların, taşra illerinde yaşayan yurttaşlara oranla artan enflasyondan çok daha fazla etkilendiği belirtildi.

Yavaş’ın, 14 Mayıs seçimleri öncesinde cumhurbaşkanı yardımcılığı dışında” kamuoyunda çok görünür olmadığı aktarılırken, “bu durumun Yavaş’a olan güveni artırdığı” da ifade ediliyor.

Ankara’da yaşayan “Z kuşağının da özgürlükten yana tavır sergilediği” belirtilen çalışmalarda, “Metropol kentlerde son dönemde şöyle bir algının oluştuğu ve ‘AKP’li bir isim belediye başkanı olursa özgürlük alanımız kısıtlanır’ diye düşünüldüğü söyleniyor

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar