Son dakika... Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı

Son dakika... Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın son faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK) beklentiler doğrultusunda faizleri 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantı sonucunda faiz kararını açıkladı. Banka, beklenenin üzerinde bir hamleyle faizleri 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e yükseltti. Bu, TCMB'nin haziran ayından bu yana devam eden faiz artışlarının bir parçası oldu.

Önceki toplantılarda olduğu gibi, kasım ayı toplantısında da parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığı belirtilmişti. Banka, kasım ayında politika faizini beklenenden daha fazla, 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkarmıştı.

Beklentiler doğrultusunda yapılan faiz artışının ardından ekonomistler, TCMB'nin sıkılaştırma sürecini sonlandırabileceği yönünde öngörülerde bulunuyor. Banka, toplamda 7 toplantıda faiz oranını yüzde 8,5'ten bu seviyeye yükseltti.

Ekonomistlerin beklenti anketine göre, TCMB'nin faiz artışı kararıyla ilgili medyan beklentisi 250 baz puanlık bir artış yönündeydi. Para Politikası Kurulu'nun (PPK) aldığı bu karar, Türkiye'nin ekonomik durumu ve enflasyonla mücadele stratejisi bağlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar