Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı neden reddettiğini açıkladı

Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı neden reddettiğini açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Genel Merkezi'ne davet edilen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iddialara göre Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklifini 'siyasete girmek istemiyorum' diyerek geri çevirdi. Şimşek, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Akşam saatlerinde AKP Genel Merkezi''ne gelerek Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek, AKP''nin yeni ekonomi yönetimini devralmayı reddetti. 

"YURT DIŞINDAKİ İŞLERİM NEDENİ İLE..."

Görüşmenin ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Şimşek için "Aktif siyasete dönmek istemiyor" yorumunda bulunurken, eski Maliye Bakanı Şimşek de konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezinde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu. Kendisine bu kabulleri için çok teşekkür ederim. Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

"YIKILACAK BİNAYA KİMSE GİRMEK İSTEMİYOR"

Şimşek''in açıklamalarının ardından muhalefet partilerinde görev yapan pek çok eski siyasetçi, teklifin geri çevrilmesini AKP''nin 14 Mayıs seçimlerinde kaybetme ihtimaline bağladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi''nden eski milletvekili olan Barış Yarkadaş, "Mehmet Şimşek de AKP’de siyaset yapmayı reddetti." ifadelerini kullanırken, KRT TV Genel Müdürü Adnan Bulut ise "Mücahit Erbakan reddetti. Eski bakanı Mehmet Şimşek reddetti. Yıkılacak binaya kimse girmek istemiyor. Erdoğan’ın elinde ülkücülerin reddettiği bitik bir MHP, Hizbullahcı Hüdapar ve Muhsin Yazıcıoğlu ailesinin bile reddettiği BBP kaldı. Reddedilmişler İttifakı!" şeklinde konuştu. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar