Yeniden kapanma ile ekonomik kriz kapıda

Yeniden kapanma ile ekonomik kriz kapıda
Son zamanlarda Çin’den gelen görüntüler, küresel piyasaları rahatsız etmeye devam ediyor. İnsanlara zoraki covid testi yapılması, sokakta yaşananların siyasi boyutlara taşınması gibi son dakika haberleri piyasalarda olumsuz bir karışıklığa neden oluyor.

YENİDEN KAPANMA İLE EKONOMİK KRİZ KAPIDA 

Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş Çin''den gelen koronavirüs görüntülerini “Yeniden kapanma mı geliyor? Eğer öyleyse bu kapanma ekonomik krizle sonuçlanır. İşler çıkmaza girdi” sözleriyle değerlendirdi.

Son gelişmelerden sonra Asya borsalarının harekete ve yeniden yükselişe geçtiğini ifade eden İslam Memiş “Çin’de Covid-19 vaka sayılarındaki artışın altını çizerek, 2022 de yatırımcıların çok dikkatli olması gerekiyor. Dünya ekonomilerine baktığımızda her ülkenin kendi içinde farklı bir salgın hikayesi ve süreci başlayacak. Bu durum ise yeniden bir kapanma sürecinin gelişine işaret olabilir” dedi.

Euro, dolar, sterlin, kripto para ve borsalardaki dalgalanmaları ise İslam Memiş; “Çin’de yaşanan olaylar, piyasalara doğrudan etki etmeye devam edecek. İşler daha da çıkmaza girecek. Bu durum sonucunda ise altın, dolar ve diğer piyasalarda da hesaplamadığımız bir artış olabilir” ifadesinde bulundu. 

Bu açıklamalar ise yatırımcılarda endişe ve korkuya neden oldu. Uzmanlar piyasalara etki eden bu olaylar kısa zamanda, en az hasarla atlatılabilmesini umuyor.

Hükümetin 2023 yılı dolar kuru öngörüsü ise; 2023 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan bilgilere göre dolar/TL ortalama 16.6-21.51 seviyesinde. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar