İslam Memiş ilk kez açıkladı: Artık unutmak gerek!

İslam Memiş ilk kez açıkladı: Artık unutmak gerek!
Altın ve dolar yatırımı olanların merakla takip ettiği ünlü ekonomist İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası konuştu. Merkez'in faiz indirmesi üzere 'Dolar düşecek klişesini unutmak gerek' diyen Memiş, yeni tahminlerini de açıkladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN BİR İLK: ARTIK UNUTMAK GEREK...

Merkez Bankası kasım ayında da faiz indirimine giderek, banka faiz oranlarını da etkileyen politika faiz oranını 150 baz puan daha aşağıya çekti.

Yaşanan bu gelişme sonrası ekonomistlerin ne diyeceği merak edilirken altın ve dolar yatırımcısının güvendiği isimlerden İslam Memiş, söz konusu karar ve ardından yaşanacakları açıkladı.

DOLAR YORUMU EZBER BOZDU

Merkez Bankası''nın üst üste gittiği faiz indirimlerinin kuru nasıl etkileyeceği hakkında konuşan İslam Memiş, “TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek klasiğini unutmak gerek. Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi, bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler için iyi bir gelişme. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı. Yıl sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler” yorumu yaptı.

GRAM ALTIN TAHMİNİNİ PAYLAŞTI

Memiş''e göre bu hafta yatırımcılar önemli fırsatlar yakalayacak. Memiş, kısa vadeli satışlardan uzak durulmasının altını çizerken uzun vadede 1400 TL seviyelerinin görülebileceğini belirtti. Ünlü ekonomist, altın fiyatlarında sert yükselişlerin devam edebileceği yönünde uyarılar yaptı. Yatırımcıların elindeki altını bozdurmaması gerektiğinin altını çizen Memiş, yeni zirvelere henüz ulaşılmadığını belirtiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar