Yeni Zelanda’yı kasırga vurdu: Taş üstünde taş kalmadı!

Yeni Zelanda’yı kasırga vurdu: Taş üstünde taş kalmadı!
Gabrielle Kasırgası, Yeni Zelanda'da sel ve heyelana neden oldu. Yaşanan felakette can kaybı 8’e ulaştı.

Yeni Zellanda’yı Gabrielle Kasırgası vurdu. Kasırga sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, ağaçlar köklerinden söküldü, evler hasar aldı, araçlar yolda kaldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins, geniş çaplı su taşkını, heyelan ve elektrik kesintilerine yol açan ve son yılların en yıkıcı hava olayı olarak nitelendirilen Gabrielle Kasırgası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hipkins, kasırganın vurduğu ülkesinde ölenlerin sayısının 8''e çıktığını ve halen 4 bin 549 kişinin akıbetinin bilinmediğini, ulaşılamayan kişilerden de ölenlerin olabileceğine dair derin endişe duyulduğunu ifade etti. Öte yandan, Yeni Zelanda''ya yardım için giden 25 kişilik Avustralya afet müdahale ekibinin ülkeye ulaştığı bildirildi.

Yeni Zelanda Kuzey Adası doğu sahilinde bulunan ve felaketten en fazla etkilenen Auckland''ın bazı bölgelerine halen ulaşılamadığı açıklandı.

Yeni Zelanda hükümeti, 12 Şubat''tan itibaren ülkenin kuzeyinde etkili olan Gabrielle Kasırgası''nın vurduğu bölgelere destek vermek ve ek kaynak sağlamak amacıyla 14 Şubat''ta acil durum ilan ettiğini duyurmuştu. Başbakan Chris Hipkins, ordu birliklerinin, kasırgadan etkilenenlerin tahliyesi ve acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtılmasına yardımcı olmak için bölgede bulunduğunu açıklamıştı.

Gabrielle Kasırgası, söz konusu bölgelerde sel ve toprak kaymalarına yol açmış, 60 bini aşkın evin elektriksiz kalmasına sebep olmuştu. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar