Yeni yılın hasadı bereketli geldi: 70 TL'den satılıyordu 105 TL oldu

Yeni yılın hasadı bereketli geldi: 70 TL'den satılıyordu 105 TL oldu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan Ordu'da fındığın serbest piyasada 105 TL'ye ulaştığını açıkladı.

Ordu'da serbest piyasada fındık fiyatı 105 TL'ye kadar yükselirken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin pazara ihtiyacı kadar fındık indirmesiyle fiyatların yükseldiğini belirtti. Türkiye'de en fazla fındık üretiminin yapıldığı Ordu'da 2023 rekoltesinin 198 bin 838 ton olarak açıklandığı bildirildi.

findik.jpg

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 28 Ağustos'ta 50 randıman fındığın 82,5 liradan alınmaya başlandığı, Giresun kalite fındığın ise 84 liradan işlem gördüğü ifade edildi. TMO'nun alımlarıyla birlikte serbest piyasada başlayan 70 lira seviyelerindeki fiyatın, üreticilerin fındığı pazara indirmemesi nedeniyle yeniden 105 lira seviyelerine ulaştığı aktarıldı.

findik-2.jpg

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin pazara ihtiyacı kadar fındık indirmesi sayesinde fiyatların yükseldiğini vurguladı. Soydan, yaklaşık 2 aydır 85-90 lira seviyelerinde olan fındık fiyatlarının, pazara talebin düşük olması nedeniyle 105 lira seviyelerine yükseldiğini ifade etti. Üreticilerin sabırlı ve dik duruşu sayesinde fiyatların yukarı yönlü hareket ettiğini belirten Soydan, ihracat rakamlarının iyi seyrettiğini ve fındığa talep olduğunu söyledi. Şu anki fiyatın 2024 yılı hasat sezonunu olumlu etkileyeceğini düşünen Soydan, beklentilerinin 105 liranın üzerine çıkabileceği yönünde olduğunu dile getirdi. Soydan, bu fiyat artışının 2024 yılı hasat dönemini olumlu yönde etkileyeceğini ve çiftçilere daha iyi bir kazanç sağlayacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar