Skandalda yeni belgeler ortaya çıktı:Kızılay Haluk Levent’ten önce kime çadır sattı?

Skandalda yeni belgeler ortaya çıktı:Kızılay Haluk Levent’ten önce kime çadır sattı?
Daha önce AHBAP Kurucusu Haluk Levent’e çadır sattığı skandalı ile gündeme gelen Kızılay’a ilişkin yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Kızılay’ın Haluk Levent’ten önce Diyanet’e de çadır sattığı öğrenildi.

Kerem Kınık’ın başkanlık yaptığı Kızılay, skandallarla gündemdeki yerini koruyor. Daha önce onlarca depremzede yardım beklerken gıda ve çadırları stoklayarak satan Kızılay’ın Diyanet Vakfı’na daha önce de çadır sattığı ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı''nın haberine göre, Kızılay’ın 20 Temmuz 2018 tarihli, ıslak imzalı ve mühürlü yönetim kurulu tutanaklarda, Kızılay’ın çadır satışı için verilen siparişlere yetişmekte güçlü çektiği ifade edilerek, “Kızılay’ın zaman zaman müşterilerine karşı zor durumda kaldığı’’ ifade edildi.

DİYANET VAKFI’NA BİN ADET ÇADIR SATTI

Tutanaklarda, Türkiye Diyanet Vakfı’na bin adet, Uluslararası Göç Örgütü’ne 2 bin 977 adet ve Goal Global isimli bir kuruluşa 400 adet çadır sattığı belirtildi. Tutanaklardan çadır üretiminde sipariş hızına yetişilemediği ve satışların olumsuz etkilendiği vurgulandı. Kurum bu nedenle stoklarda bulunan 3 bin adet çadırın satılmasına karar verdi. Bu satıştan tahmini 6 milyon 900 bin TL gelir elde edileceği belirtildi.

Yönetim kurulu tutanaklarındaki çadır satışıyla ilgili şu ifadeler de dikkat çekti: “Son yıllarda ortaya çıkan Suriye krizi ile kurulan kampların sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Kurum içi satışların yanı sıra kurum dışında, yurtiçi ve yurtdışı belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına, firmalara ürün satışı gerçekleştirilmekte ve dünyada meydana gelen krizler, tarafımıza ulaşan özellikle afet çadırı taleplerinin artmasına neden olmaktadır.”

Kızılay’ın daha önce afetler için stokladığı çadırları sattığını da yine BirGün ortaya çıkarmıştı. Kızılay, 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu toplantısında, Uluslararası Göç Örgütü’ne depolarda bulunan 227 çadır ile afetler için stoklanan 600 çadırın satılmasına karar vermişti. Afetler için stoklanan çadırlardaki Kızılay logolarının silineceği ifade edilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar