Kızılay sodasında arsenik çıktı: Binlerce şişe iade edildi

Kızılay sodasında arsenik çıktı: Binlerce şişe iade edildi
Deprem sırasında çadır satışıyla ülke gündemini sarsan ve büyük tepki çeken Kızılay'da yeni bir skandal ortaya çıktı. Kurumun ismiyle bilinen Kızılay sodasında yoğun miktarda arsenik tespit edildi. Binlerce şişe soda satın alan Migros, olay sonrası iadede bulundu. Kızılay'dan konu hakkında bir açıklama geldi.

Kızılay 6 Şubat''ta yaşanan büyük depremler sırasında çadır satmasıyla çok tartışılmıştı. Kurumla ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı. Kızılay’ın maden suyunda yüksek miktarda arsenik (ağır metaller) tespit edildi.

Kızılay''ın Afyon’daki fabrikasında ürettiği maden suyu 2019’da Migros Market’e satıldı. Market, Kızılay’dan aldığı maden sularını 28 Mayıs 2019’da bir özel laboratuvarda analize soktu.

BirGün’den İsmail Arı''nın haberine göre, yapılan analiz sonucunda maden suyunda bulunan arsenik oranının sınır değerini geçerek iki kat seviyesinde olduğu ortaya çıktı. Raporda maden sularındaki arsenik sınır değerinin en fazla 10 mikrogram\litre olması gerekirken Kızılay maden suyunda 20 mikrogram\litre arsenik tespit edildiğine işaret edildi. 

BİNLERCE ŞİŞE İADE EDİLDİ

İnceleme sonuçlarını alan Migros, Kızılay''la iletişime geçerek almış olduğu 76 bin şişe maden suyunu iade etti. 

KIZILAY''DAN AÇIKLAMA: "UYGUNSUZ BİR DURUM YOK"

Migros yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken maden suyunu üreten Kızılay’a bağlı Kızılay İçecek Şirketi’nin Genel Müdürü Metin Kul ise şu ifadelerin yer aldığı bir açıklamada bulundu:

“Kızılay Maden Sularına ilişkin olarak halk sağlığını tehlikeye atacak bir emareye rastlanmamıştır. Perakendeci şirketler zaman zaman raflarındaki ürünleri rastgele olarak çeşitli testlere tabi tutmaktadırlar. Bu testlerde kullanılan yöntem farklılıkları, analiz sonucunu etkileyebilecek çevresel faktörler veya laboratuvar tespit limitleri gibi sebeplerle tedarikçi ile perakendecinin sonuçları arasında sapma söz konusu olabilmekte ve analizlerin tekrarına ihtiyaç duyulmaktadır. Sözü edilen konu da bu durumdan ibarettir.

Yeniden ve aynı yöntemlerle testler farklı akredite laboratuvarda da olmak üzere tekrar edilmiş ve herhangi bir uygunsuzlukla karşılaşılmamıştır. Ancak analiz ve değerlendirme süreci devam ederken, satış noktasında Kızılay maden suyu’nun arzının devamı için bir parti ürün geri çekilmiş ve yerine yenisi konulmuştur.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar