Yavuz Ağıralioğlu açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek mi?

Yavuz Ağıralioğlu açıkladı: Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek mi?
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaların ardından, kendisine yöneltilen "Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek misiniz?" sorusuna yanıt verdi

MUSTAFA BALCI/GÜNBOYU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun, Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı belirleniş sürecine ilişkin rahatsızlıklarını dile getiren Ağıralioğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile siyasetin gündemine yerleşmişti.

Görüşlerinin İYİ Parti''nin kurumsal kimliğini bağlamadığını ve kendi fikirleri olduğunu aktaran Ağıralioğlu, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere yönelik yeni açıklamalarda bulundu ve oy tercihini duyurdu. 

"ALINAN KARARA ERGEN GİBİ KARŞI ÇIKMAM"

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu''na oy verecek misiniz?" sorusunu cevaplayan Ağıralioğlu, ""Ben mızıkçılık yapmam. Kızgın veya kırgın da olsam Kemal Bey’e oy veririm. İstişare ile alınan karara ergen gibi karşı çıkmam." ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU ''SAYGI'' ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ağıralioğlu''nun eleştirileri hakkında Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV''de katıldığı canlı yayın esnasında, "Meral Hanımla görüşmedim. Artık kavgaları bir tarafa bırakmak zorundayız. Geçmişin kavgalarının bu ülkeyi ne hale getirdiğini biliyoruz. Siyasetçi eleştirir ama saygıyı korumak zorundasınız. Ağıralioğlu da eleştirebilir. Kırgınlık duymadım. Biz altı lider Türkiye''nin geleceğine odaklandık geçmişine değil." şeklinde konuşmuştu. 

"KILIÇDAROĞLU''NUN CEVABINI NAZİK BULDUM"

Ağıralioğlu, kendisinin açıklamalarına karşın Kılıçdaroğlu''ndan yapılan açıklamayı memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Masada kriz yaşandı. Biz kavga edersek de mutabık kalırsak da tutacağımız hat, iktidara yönelttiğimiz ahlaki üstünlüğümüzü muhafaza etmek. Bizden özür dilenmedi. Tekliflerimiz nezaketle karşılanmadı. Şunu demek zorundaydım; ahlaki üstünlüğünü kaybederek girdiğimiz yarışta daha hoşgörüsüz ve sizi tenkit edenlere saldırgansanız, milletinizin karşısına çıkıp benim böyle olduğunu bildiğim adayı bize dayatmada bulunamazsınız. Sayın Kılıçdaroğlu''nun benimle ilgili verdiği cevabı çok nazik buldum. Bu ilk defa bir naziklikti. Teklifimizin merkezinde kazanmak vardı." dedi. 

"İYİ PARTİ''DEN RAHATSIZ DEĞİLİM"

Açıklamaları nedeniyle İYİ Parti ile bir kriz yaşamadığını, partisinden rahatsız olmadığını aktaran Ağıralioğlu, "Dönüş sürecindeki Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı dair bütün bunlarla istişare süreçlerde yüzümüze vurulan kekremsi ifadeler, masada, maşeri muhalefet vicdanında bu işi görmezden gelin, anlayışlı olun diye İYİ Parti''nin hissesine tahammülü düşündü. Söylediklerimizin ciddiye alınmadığını gördüm. Ben partimden rahatsız değilim, partime yapılanlardan rahatsızım. İYİ Parti''nin kırmızı çizgilerin doğru anlaşılmasını isterim. Bize gizli ve hususi gündemimiz varmış gibi pazarlanıyor olması, sanki görüşmelerin böyle sızdırılması, mevki pazarlıkları yapıyormuş gibi İYİ Parti''nin ilzam edildiği. Ben testi kırılmadan uyarmış oldum." ifadelerini kullandı.
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar