Yavru penguenlerin suya atladıkları görüntüler yayınlandı

Yavru penguenlerin suya atladıkları görüntüler yayınlandı
Aylarca süren çalışmalarının sonuçlarını bildiren National Geographic ekibi, araştırmalarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

2024 yılının Ocak ayında, BAFTA ödüllü görüntü yönetmeni Bertie Gregory liderliğindeki bir film ekibi, penguenlerin su ile tanışmalarına tanık olma umuduyla Atka Körfezi'ne doğru yola çıktı.

ekran-resmi-2024-04-14-11-00-22.png

Ekip, bu zorlu ve soğuk koşullarda iki aylık bir süre boyunca çalıştı ve drone'ları kapasitelerinin sonuna kadar kullanarak muazzam doğa görüntüleri elde etti.

ekran-resmi-2024-04-14-11-00-24.png

Özellikle buzulların kırıldığı ve Güney Okyanusu'na doğru sürüklendiği anlarda çekimler yapmak için çaba harcayan ekip, çekimler sırasında oluşabilecek zorluklara rağmen büyük bir özveriyle çalıştı.

ekran-resmi-2024-04-14-11-00-34.png

Ancak bir fırtına tehlikesiyle karşılaşılmasıyla çekimlere ara vermek zorunda kaldılar ve Antarktika yazının geri kalanı için çekim planlarını ertelemek durumunda kaldı. Bu süreçte, penguenlerin yaşam alanlarına dair önemli bilgiler ve etkileyici görüntüler kaydedildi.

ekran-resmi-2024-04-14-11-00-38.png

National Geographic'in yeni yayınladığı görüntüler hakkında verdiği bilgiye göre, film ekibi İmparator penguenlerin yavrularını çekmek için büyük zorluklarla karşılaştı. Çünkü bu penguen türünün yavruları deniz buzunun en istikrarsız zamanlarında, yani yılın belirli bir döneminde sadece gerçekleşen bir geçiş sürecinde dünyaya geldiği belirtildi.

ekran-resmi-2024-04-14-11-00-41.png

Çekim ekibinin doğal ortamda gerçekleşen ve oldukça nadir olan bu olayı yakalamak için büyük bir dikkat ve sabır göstermesini gerektiriyordu. Ekibin bu eşsiz deneyimi, penguenlerin yaşam döngüsü ve doğa olayları hakkında daha derin bir anlayış kazanmalarına yardımcı oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar