Yavaş aday olacak mı? Ankara kulislerini bilen adam açıkladı!

Yavaş aday olacak mı? Ankara kulislerini bilen adam açıkladı!
2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayının kim olacağı herkes tarafından merak edilirken, Ankara kulislerine yakın bir isim olan ünlü gazeteci Sedat Bozkurt'tan dikkat çeken bir yazı geldi. ''Mansur Yavaş'ın duruşu oldukça net'' diyen Bozkurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olup olmayacağını açıkladı.

Tüm Türkiye nefesini tutmuş önümüzdeki yılın yaz aylarında yapılması beklenen genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini beklerken, Erdoğan''ın karşısına çıkacak isim ise merak ediliyor.

Erdoğan, geçtiğimiz aylarda kendi adaylığını ilan ederken Millet İttifakı''nın aday açıklama konusunda daha temkinli davrandığı görülüyor. 

Gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga''da yayımlanan yazısında Altılı Masa''nın adayına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. "Recep Tayyip Erdoğan''ın karşısına kim çıkacak?" sorusuna yanıt arayan Bozkurt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''ın aday olacağı iddialarına da değindi.

Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı''nı karıştırmamak gerektiğinin altını çizen Bozkurt, "Cumhur İttifakı''nda sonuçta kararları 2 kişi alıyor ve uygulanıyor, yanlış bile olsa kimse itiraz etmiyor" dedi.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI? 

ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun zaman zaman adaylık için isminin öne çıkmasına değinen Bozkurt, "Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden de bolca spekülasyon yapılıyor. Yavaş’ın Kılıçdaroğlu ya da Akşener başta olmak üzere masanın iradesinin dışında bir girişimin içinde yer alacağına ya da buralarda bir rol alacağına ihtimal vermiyorum. Hakkında yapılan yorumlara ve ileri sürülen iddialara yanıt vermemesi bu söylentilerin doğru olduğuna işaret etmez. Yavaş günlük polemiklere girmeyi, haber olmayı, ekranda olmayı sevmiyor. Yavaş’a mikrofon uzatıldığı zaman yapacağı açıklama noktasına virgülüne budur. Yani Mansur Yavaş’ın pozisyonu çok net. Ekrem İmamoğlu’nun durumunun da bundan farklı olmayacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar