Yaşıtları oynarken onlar çalışmışlardı: Staj ve çıraklık mağdurları Kartal’da buluştu

Yaşıtları oynarken onlar çalışmışlardı: Staj ve çıraklık mağdurları Kartal’da buluştu
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları meslek liseleri ve çıraklık okulunda yatırılan sigortanın emeklilikte geçerli olmaması nedeniyle kendilerine uygulanan adaletsizliğin giderilmesi için İstanbul’da miting düzenledi.

İstanbul Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılanlar, "Staj, çıraklık SGK başlangıcı olsun", "Çocuk yaşta çalıştık sigortamızı isteriz", "Derdimiz emeklilik değil haklarımızın iadesidir", "Staja adalet" yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Geçen yıl yasalaşarak binlerce insanın umutlarını artıran EYT düzenlemesinin ardından, meslek liselerinde staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik sürecine dahil edilip edilmeyeceği konusu gündemi meşgul etmeye başladı.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Türkiye'nin dört bir yanında bir araya gelerek öncelikle 18 ilde dernekler kurdu. Kısa bir süre içinde bu dernekler, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu çatısı altında birleşti. Federasyon üyeleri, İstanbul'da düzenledikleri büyük mitingde taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Kartal mitinginde - TV5

HAKLARIMIZ ARTIK VERİLMELİDİR

Türk bayrakları taşıyarak ve çeşitli sloganlar atarak dikkat çeken bir grup adına konuşan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, taleplerinin staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin giderilmesi olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun da katıldığı mitingde, Türkoğlu mağdurlara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Miting, yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde tamamlandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar