Staj ve çıraklık mağdurlarının yüzü gülecek: Prim detayı geliyor

Staj ve çıraklık mağdurlarının yüzü gülecek: Prim detayı geliyor
EYT'yi kaçıran staj ve çıraklara güzel haber geldi. Ekstra prim desteği ile erken emeklilik geliyor. İşte detaylar...

EYT'yi kaçıran ve uzun süreden beri hak mücadelesi veren staj ve çıraklık mağdurları için sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Kademeli emeklilik sistemi, bu mağdurlara erken emeklilik imkanı sağlarken, aynı zamanda staj ve çıraklık süresi için prim desteği de gündemde. Bu düzenleme ile milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde etme fırsatı bulacak.

emekliye-ek-zam-1-001.jpg

SGK girişi 2000-2008 arası olan ve EYT'yi kaçıran staj ve çıraklık mağdurları için sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Staj ve çıraklık emekli olması için yeni bir formül bulundu. Borçlanma imkanı ile erken emekli olabilecekler. Torba yasa maddeleri arasında yer alan bu yeni düzenleme, staj ve çıraklık mağdurlarına tam 2160 gün prim desteği fırsatı sunarak, böylece 6 yıla kadar erken emeklilik şansı tanıyor. Bu düzenleme ile milyonlarca kişi erken emeklilik hakkına kavuşma imkanına sahip olacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK ŞANSI GELDİ

Torba yasa maddeleri arasında yer alan ve büyük bir beklentiyle beklenen bir diğer düzenleme ise kademeli emekliliktir. Bu düzenleme, staj ve çıraklık sigortası mağdurları için yeni bir umut ışığı oluşturuyor. Kademeli emeklilik sayesinde 2000-2008 SGK girişi olanlar, sigorta başlangıç tarihlerine göre erken emekli olma hakkına sahip olacaklar.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURU KADINLARA GÜZEL HABER

Kadın çalışanlar için düzenlenen doğum borçlanması imkanında yeni bir aşama başlıyor. Daha önce staj ve çıraklık sigortası süreleri borçlanma kapsamına alınmamıştı. Ancak şimdi yeni bir düzenleme yolda. Bu düzenleme ile staj ve çıraklık süreleri de borçlanma imkanı içerisinde olacak. 3 çocuğa kadar yapılabilen doğum borçlanması, staj ve çıraklık mağduru olan kadın çalışanlara tam 6 yıl erken emeklilik hakkı tanıyacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar