Yasaklandığı için geliştirdiği yeni teknolojiyle rekor kırdı: Milyonlarca cihazın vazgeçilmezi oldu

Yasaklandığı için geliştirdiği yeni teknolojiyle rekor kırdı: Milyonlarca cihazın vazgeçilmezi oldu
Huawei'nin 2023 finansal sonuçları, gelirlerinde %9,6'lık bir artış ve net karında %144,5'lik bir büyümeyi ortaya koyuyor. Bu başarı, yerli teknolojiye ve çeşitlendirme stratejilerine dayanıyor.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, 2023 yılına ait finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketin gelirleri bir önceki yıla göre %9,6 artarak 794,2 milyar yuan (99,2 milyar dolar) seviyesine yükseldi. Net karı ise %144,5 artışla 87 milyar yuana (11,2 milyar dolar) ulaştı.

Huawei'nin gelir artışında önemli bir faktör, tüketici teknolojileri birimindeki toparlanmadır. Şirket, akıllı telefon ve otonom sürüş alanlarında geliştirdiği yeni ürünlerle ABD'nin ihracat yasaklarının etkisini azaltmayı başardı.

huawei-mate-60-pro-plus.jpg

HUAWEI MATE 60 PRO İLE YENİDEN PİYASADA

2023 Ağustos'unda Çin pazarına sunduğu Mate 60 Pro serisiyle Huawei, akıllı telefon pazarında yeniden dikkat çekmeye başladı. Bu strateji, Çin'in akıllı telefon üreticisi sıralamasında Huawei'yi 5'inci sıradan 4'üncü sıraya yükseltti.

ÇİN'İN TEKNOLOJİ STRATEJİSİNDE KRİTİK BİR ROL

Çin hükümeti, yerli teknolojiyi geliştirme stratejisi kapsamında Huawei gibi önemli aktörlere odaklanırken, şirket ülke içinde bağımsızlık ve rekabet için kritik bir rol oynuyor.

AR-GE İLE 170'TEN FAZLA ÜLKE...

Huawei, AR-GE çalışmalarına büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Geçen yıl 165 milyar yuanlık bir AR-GE yatırımı gerçekleştirdi ve şu anda 170'ten fazla ülkede 207 binden fazla kişiyi istihdam ediyor.

KENDİ İŞLETİM SİSTEMİ HARMONY OS'U GELİŞTİRDİ

ABD yaptırımları sonucunda Google Android'e erişiminin engellenmesiyle Huawei, kendi mobil işletim sistemi Harmony OS'u geliştirdi. Harmony OS, 2023 sonunda 800 milyondan fazla cihazda kullanıldı.

Huawei, iş alanlarını çeşitlendirerek otonom sürüş gibi yeni teknoloji alanlarına giriş yapıyor. Şirket, kendi otomobillerini üretmemekle birlikte, otonom sürüş ve akıllı kokpitler için bileşenler tedarik ediyor.

ABD'DEN İHRACAT YASAĞI

2019'da ABD'nin kendi şirketleri için Huawei'ye getirdiği ihracat yasağına rağmen, Huawei güvenlik riski iddialarını reddetmiş ve iş alanlarını çeşitlendirerek ve yerli teknolojiye odaklanarak büyümeye devam etmiştir.

2023 finansal sonuçlarına göre, Huawei'nin başarısı, yenilikçi ürünler geliştirmeye ve yerli teknolojiyi desteklemeye odaklanmasına dayanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar