BTK'dan seçim öncesi sosyal medya hamlesi: Son 48 içerisinde...

BTK'dan seçim öncesi sosyal medya hamlesi: Son 48 içerisinde...
Seçimlere iki gün kala, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önderliğinde sosyal medya platformlarıyla bir toplantı düzenlendi...

Yerel seçimlere iki gün kala, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) liderliğinde sosyal medya platformlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. İlk açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yapıldı.

Toplantıda, seçim sürecinde alınacak önlemler ve yapılacak adımlar masaya yatırıldı. Sayan'ın ifadesine göre, yerel seçimler öncesinde sosyal medyadaki denetimler artırılacak ve manipülasyon ile yanıltıcı bilgilerin önlenmesi hedefleniyor.

btkdan-secim-oncesi-sosyal-medya-hamlesi-y1wk.webp

BTK yetkilileri, TikTok, YouTube, Meta (Facebook, Instagram) ve Twitter temsilcileriyle temasa geçti. Bu bağlamda, Türkiye'deki son 48 saat içinde seçim mevzuatı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları çerçevesinde yapılması gerekenler paylaşıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, tüm paydaşların sorumlu davranması gerektiğini vurgulayarak, seçim sürecini olumsuz etkileyebilecek paylaşımlardan kaçınılması gerektiğini belirtti. Şirketlerin, YSK kararlarına uygun hareket etmeleri bekleniyor.

31-mart-2024-yerel-secimleri-oncesi-sosyal-medya-platformlariyla-gorusme-zi1m.webp

Sayan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sosyal medya şirketleri, seçim mevzuatına ve YSK kararlarına uyum sağlamak için 7/24 çalıştıklarını bildirdi. Seçimlerin şeffaf ve manipülasyondan uzak bir ortamda gerçekleşmesi için küresel internet aktörleri de dahil olmak üzere tüm paydaşların sorumlu bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar