Yargıtay'dan fazla mesai kararı!

Yargıtay'dan fazla mesai kararı!
Yargıtay, fazla çalışma ücreti ödenmediği halde her ay ödeme yapılmış gibi bordro düzenleyen şirketi haksız buldu. Bordrodaki rakamın net ücret olarak kabul edilip, her ay bordroda yazılan fazla çalışma ve tatil günleri için ayrıca ödeme yapılmasını kararlaştırdı.

Bir şirketin yurt dışı şantiyelerinde çalışan bir işçi fazla mesai davası açtı. Mesai ücreti almadığı halde, ödeme yapıldığına dair belgelerin imzalatırıldığını ileri sürdü. İşveren mesai ödemelerinin maaşın içerisinde yer aldığının savunmasını yaptı. Yerel mahkeme fazla çalışma talebini reddetti.

İşçi temyiz yoluna gitti, tartışma Yargıtay''a taşındı. Dosya Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’ne geldi. Şirket avukatı işçinin maaşının resmiyette 2.173 dolar olduğunu ancak kendisine her ay 3 bin dolar yatırıldığını aradaki farkında mesai ücreti olarak ödendiği savunmasını yaptı. Ancak Yargıtay işçinin her ay ki bodrosunda mesai yapsa da yapmasa da 3 bin dolar olarak görüldüğü tespitinde bulundu. İşçiyi haklı bulan Yargıtay, her ay düzenlenen bodroda ödeme yapılmış gibi gösterilen fazla çalışma ve tatil günleri mesaisi için 3 bin dolar üzerinden yeniden hesaplanma yapılmasına karar verdi. Fazla mesai ücretinin ek kalem olarak belirtilmesine hükmedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar