Yargıtay’dan emsal banka blokesi ve haciz kararı: Emekli promosyonu almak isteyenler dikkat!

Yargıtay’dan emsal banka blokesi ve haciz kararı: Emekli promosyonu almak isteyenler dikkat!
Emekli promosyonu almak isteyen emeklilerin karşısına banka blokesi ve haciz kararları çıktı. Yargıtay kararları ise emeklilerin aylığına blokaj uygulanamayacağını hükme bağlıyor. Konuya ilişkin konuşan Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu da, "Bankaların emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın" ifadelerini kullandı.

EMSAL BANKA BLOKESİ VE HACİZ KARARI: EMEKLİ PROMOSYONU ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Akbank’ın başlattığı emekli promosyon kampanyasına, kamu bankaları dahil birçok banka katıldı. Fakat emekli promosyonu almak için maaş değiştiren emeklilerin karşısına, banka blokesi zorluğu çıktı.

Ayrıca bankalar, borçlu olan emeklilerin promosyonlarını haczetmeye başladı. Bu şekilde emeklilerin banka değiştirmesi engellenirken, vatandaşlar da hukuki haklarını araştırmaya başladı.

Yargıtay’ın konuyla ilgili kararı; emeklilerin maaşına blokaj konulamayacağı yönünde. Mahkemeye giden emeklilerin başka bir bankaya geçişinin engellenmesinin kaldırılmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

‘ÜZERİNE ÇIKAN DA ÇIKSIN’

Milliyet’te yer alan habere göre; Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, bankaların söz konusu uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini belirterek şunları aktardı:

“Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması için emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin. Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. SGK’nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın.”

Yazıcıoğlu ayrıca, emeklilerin şikayetçi olduğu bir diğer konu da kredi borcundan dolayı, banka promosyonu verilmemesi. Onun yerine promosyonun borcun alacağına sayılmış olması. Bu sorunun da bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar