Yargıtay’dan flaş karar: O söze tazminat!

Yargıtay’dan flaş karar: O söze tazminat!
Ankara’da yaşanan karı koca davasına Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar geldi. Eşine “Çirkin karı” diyen kocayı suçlu bulan mahkeme, Kocanın sözünün kişilik haklarına saldırı olduğu belirtilerek, tazminat ödemesine karar verildi.

Bir çift arasında yaşanan sözlü tartışma yargıya taşındı. Karısına "Çirkin karı, Güzel ve zengin değilsin" gibi sözleri sarf eden koca, tam kusurlu bulundu. Yerel mahkemenin manevi tazminat talebini reddetmesi üzerine, kadının başvurduğu Yargıtay''ın yolunu tutan kadının itirazı üzerine 2. Hukuk Dairesi kadının kişilik haklarına saldırı olduğunu, erkeğin manevi tazminata da hükmedilmesi gerektiğini belirterek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

İddiaya göre Ankara''da yaşayan Nurdan M., eşinin kendisine sataşma şeklinde hal ve hareketlerinin bulunduğunu, "çirkin karı" dediğini belirterek Aile Mahkemesine boşanma davası açtı. Nurdan M., ayrıca kocası Ahmet M.''nin kendisinin güzel ve zengin olmadığını, başkaları gibi güzel bir eşinin bulunmadığı söylediği, "eş ve çocuk her zaman bulunur anne baba bulunmaz" dediğini belirtti. Aile mahkemesi boşanma ve manevi tazminat davasıyla ilgili verdiği kararda erkeğin tamamen kusurlu olduğu belirterek boşanmalarına karar verdi. Kadının talep ettiği kişilik haklarına saldırı nedeniyle manevi tazminat ise mahkeme tarafından kişilik haklarına saldırı olmadığı belirtilerek reddedildi.

“KADININ KİŞİSEL HAKLARINA SALDIRI” SUÇUNA EMSAL KARAR:

Yerel mahkemenin kadının kişilik haklarının saldırıya uğramadığı gerekçesiyle manevi tazminat talebinin reddine karar vermesinin ardından Nurdan M., dava dosyasını Yargıtay''a taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise içtihatlara giren bir karara imza attı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar