Banka promosyonlarında zirve görüldü!

Banka promosyonlarında zirve görüldü!
Bankaların emeklilere vermeyi teklif ettikleri promosyon miktarları artarken bir yandan da rekor miktarlarda paralara yeni promosyon anlaşmaları imzalanıyor. İşte son yapılan anlaşmanın tutarı.

BANKA PROMOSYONLARINDA ZİRVE GÖRÜLDÜ!

Sosyal medya üzerinden verilen promosyon miktarlarıyla ilgili yeni paylaşımlar yapılmaya devam ederken, promosyon anlaşmalarını yaşanan bu artışların öncesinde yapmış olanlar miktarla ilgili yükseltme talebinde bulunuyor. Önümüzdeki günlerde promosyon anlaşması için masaya oturmaya hazırlanan Adalet Bakanlığı personeli istedikleri tutar için Twitter''da başlık açarken bir rekor anlaşma miktarı da Türk Sağlık Sen''den geldi.

PROMOSYONDA ZİRVE GÖRÜLDÜ

Memurlar bankalarla üçer yıllık promosyon anlaşmaları yapıyor. Gün geçtikçe banka promosyonları adına yeni rekor anlaşmalar açıklanmakta. Bir rekor açıklama da Türk Sağlık Sen''den geldi.
''''Yetkili sendika Türk Sağlık Sen olarak katıldığımız Harran üniversitesi promosyon ihalesi Türkiye rekoru kırarak 3 Yıllığına 37 bin 250 TL ile sonuçlandı.'''' açıklaması yapıldı.

"MAHKEMEYE GİTSE HEPSİ KAZANIR"

Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Cafer Tufan Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun (YHGK) emekli maaşına bloke konulamayacağı yönünde karar aldığını belirterek, “Mahkemeye gitse hepsi kazanır. Ancak mahkeme süreci uzun sürüyor, masrafları var. Bankaların kendi ayağına kurşun sıkmaması için emeklilerin geçişine izin vermesi lazım. Devam eden kredi varsa bunun tahsili sağlansın, banka da mağdur olmasın. X bankasından Y bankasına geçildiğinde alacak da orası tarafından tahsil edilsin” diye konuştu.

"EMEKLİLERİ MAĞDUR EDEN KAMU BANKALARININ..."

Özellikle kamu bankalarından aylık almaya devam edenlerin, şu anda özellerin verdiği promosyonların 10’da 1’i kadar promosyondan yararlandığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Çoğu vatandaşın buralarda kredisi var. Banka ve sigorta kayıtları ile geçişe müsaade etmiyorlar” dedi.

Daha önce, o zamanki adıyla Sosyal Sigortalar Kurumu’nun, aylık ödemeleri için bankalara bedel ödediğini hatırlatan Yazıcıoğlu, “Burada dava devam ederken onu kaldırttık. Emeklileri mağdur eden kamu bankalarının bir an önce yeni bir düzenleyeme gitmesi lazım. SGK’nın bankalarda standart bir promosyon sağlaması lazım. Bunun üzerine çıkan da çıksın” şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, kredi borcu olana banka promosyonu verilmemesi, onun yerine borca mahsup edilmesinin de emekli için bir sorun olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar