Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanlığına Yüksel Kocamış seçildi

Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanlığına Yüksel Kocamış seçildi
Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından yapılan başkanlık seçiminin sonucunda Yüksel Kocamış, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi.

Yargıtay'ın 10. Ceza Dairesi Başkanlığı'na Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından yapılan seçimde Yüksel Kocamış'ın atanması kararı alındı.

Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 21 Şubat tarihinde gerçekleştirilen seçim sonucunda aynı dairesinin üyesi olan Yüksel Kocamış'ın 10. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçildiği belirtildi.

yargitay-10-ceza-dairesi-baskani-kocamis-oldu-16873493-amp.jpg

YÜKSEL KOCAMIŞ KİMDİR?

1962 yılında Kırşehir'de doğan Kocamış, Kırşehir Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Askerlik hizmetini Burdur'da kısa dönem olarak tamamlayan Kocamış, meslek hayatına Ankara'da hâkim adayı olarak başladı. Ardından Hınıs ve Seydiler'de hâkimlik görevlerinde bulunan Kocamış, Yargıtay Tetkik Hâkimliği'nde de çalıştı.

2011 yılında Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Kocamış, 21 Şubat 2024 tarihinde yapılan seçimde Yargıtay'ın Onuncu Ceza Dairesi Başkanı olarak atanmış olup halen bu görevini sürdürmektedir. Fransızca bilen Kocamış, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar