Bu nasıl vicdansızlık: Yardım kuruluşu yöneticisi depremzedeyi darp etti!

Bu nasıl vicdansızlık: Yardım kuruluşu yöneticisi depremzedeyi darp etti!
Samandağ Eğitim Vakfı Anlayış Derneği yöneticisi, Hatay’daki bir depremzede kadını darp etti.

Hatay’daki depremde evi yıkılan kızı için Samandağ Eğitim Vakfı Anlayış Derneği’nin yardımlarını almak isteyen 70 yaşındaki kalp hastası kadın derneğin yöneticisi tarafından darp edildi. Yüzünde kırıklar oluşan yaşlı kadının ameliyat olması gerektiği belirtildi.

70 yaşındaki kalp hastası Edibe Züberi''nin yardım kuruluşu yöneticisi tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Adana Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Züberi’nin yüzünde kırıklar meydana geldiği ve ameliyat olacağı öğrenildi.

“YETER ARTIK SİZE YARDIM FALAN YOK”

Gazeteduvar’da yer alan habere göre Edibe Züberi, evi yıkılan kızıyla birlikte SEVA DER tarafından dağıtılan yardımlardan almak için dağıtım merkezine gittiğini, burada Levent D. isimli yardım kuruluşu yetkilisinin kendisine “İkide bir geliyorsunuz, yeter artık size yardım falan yok” dediğini aktardı.

Züberi, “İlk kez yardım almaya gitmiştik. Böyle davranılınca kızımla birlikte yardım almadan döndük eve geldik” dedi. Züberi, bir süre sonra kendi evinde tek başına olduğu bir anda, Levent D.''nin kapıyı vurmaya başladığını dile getirdi.

KADININ EVİNİ BASTI

Kapıyı açan Züberi, Levent D.''nin “mazotumuz çalındı, evi arayacağız” dediğini ifade etti. Kendilerinde mazot olmadığını, evi arasa da bulamayacağını söyleyen Züberi, şahsın evi aramaya başladığını dile getirdi. Korktuğunu ancak evi arayıp gitmesini söyleyen Züberi, oğlunun çeyiz eşyalarının olduğu kilitli odayı da açmak isteyen şahsa, “Oğlum gelsin öyle aç” dediğini söyledi.

ÖNCE OĞLUNU DARP ETTİ

Edibe Züberi’nin oğlu İsmail Züberi ise şahsın eve gelip arama yaptığını öğrenince “Siz hangi hakla benim evimi arıyorsunuz, arama emriniz mi var?” diyerek şahsın yanına gitti. Bu sırada çıkan tartışmanın ardından Levent D. ve yanındaki şahıslar tarafından darp edilmeye başlanan İsmail Züberi’yi kurtarmak için araya girmeye çalışan Edibe Züberi de şahıslar tarafından darp edildi. Şahısların tekme ve yumrukları ile ağır yaralanan Züberi, önce Samandağ Devlet Hastanesi’ne ardından da Adana Balcalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Deprem nedeniyle binası yıkılan Samandağ Karakolu''nda verdiği şikayetin kayda geçmediğini dile getiren Züberi, yaşadığı mağduriyetin cezasız kalmamasını istedi. Levent D.''nin ifade vermek üzere karakola çağırıldığı öğrenildi. Olay nedeniyle ulaşmaya çalıştığımız SEVA DER ve Levent D., aramalarımıza ve attığımız mesajlara dönüş yapmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar