Yabancıya konut karşılığı vatandaşlık verme uygulaması bitecek mi? Ali Yerlikaya Arap medyasına konuştu

Yabancıya konut karşılığı vatandaşlık verme uygulaması bitecek mi? Ali Yerlikaya Arap medyasına konuştu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Al Jazeera’ya verdiği röportajda Türkiye'de yabancıların vatandaşlık elde etmesiyle ilgili açıklamada bulunarak "Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Katar merkezli televizyon kanalı El Cezire (Al Jazeera)’ya konuk oldu. Yerlikaya, Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklularla ilgili sorulara yanıt verdi.

IRKÇILIK İDDİALARINA YANIT

Aykırı'nın haberine göre Yerlikaya, Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Türkiye’de yaşayan Suriyelilere yönelik ırkçılık yapıldığı iddialarına “Mevcut hükümetin ırkçılık ve yabancı düşmanlığının topluma yayılmasına izin veremeyeceğini ve Türklerin tarihi, kültürü ve inançlarında ırkçılık ve nefret suçunun olmayacağı” yanıtını verdi.

KONUT ALANA VATANDAŞLIK UYGULAMASI DEVAM

Röportajı yapan muhabirin Yerlikaya’ya Türkiye’de yaşayan Arapların konut ve vatandaşlık almasıyla ilgili sorusu ve Yerlikaya'nın yanıtı dikkat çekti.

Muhabir “Özellikle Türkiye’deki Araplar bu sorunun cevabını bekliyor olacak. Bu da oturum ve gayrimenkul meselesidir. Hepsi birkaç ay süreyle askıya alındı. Birçoğu zorluklarla karşı karşıya. İşler normale dönecek mi, işler iyileşecek mi, iyileşebilir mi? Bu talepler dikkate alınacak mı? Yoksa işler belediye seçimleri sonrasına mı kalacak?” sorusunu sordu.

Yerlikaya ise “Birkaç gün önce yabancı yatırımlara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararları imzaladım. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na gönderdim. Yatırımcılara vatandaşlık verilmesi söz konusu olduğunda, prosedürler halen daha önce duyurduğumuz şekilde ve gecikmeksizin aynıdır. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na teslim ediyoruz. Bundan sonra prosedürler kanunla takip edilir. Süreç olması gerektiği gibidir. Arap kardeşlerimi ve dostlarımı istiyorum” ifadelerini kullandı.

“2-3 AY İÇİNDE VATANDAŞLIK VERİLİYOR”

Ali Yerlikaya, yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin sürecin durduğu iddialarını yalanlarken, gayrimenkul satışları karşılığı vatandaşlık vermeye devam ettiklerini. Gayrimenkul alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı uyruklu kişilerin 2-3 ay içerisinde Türk vatandaşlığı aldıklarını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar