Yabancı uzman bu 6 şehirde oturanları uyardı: Tehlike sinyalleri alıyoruz

Yabancı uzman bu 6 şehirde oturanları uyardı: Tehlike sinyalleri alıyoruz
Kahramanmaraş merkezli deprem gelişmesinin ardından uzmanlar olası depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Tehlike sinyallerinin çaldığı o şehirler duyuruldu. İşte detaylar haberimizde...

Kahramanmaraş''ta medana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Doç. Dr. Sepenta Naimi dikkat çekici açıklamalarda bulunarak “Bu depremlerin ardından Kuzey Anadolu, Marmara ve Ege Bölgesindeki Batı Anadolu fay hattında enerji birikimi artmıştır. Fay sıkışmasını göz önüne alarak bu bölgeler için tehlike sinyallerinin giderek çoğaldığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İHA''nın haberine göre; Türkiye’nin deprem ülkesi olarak 5. Sırada yer aldığını belirten Doç. Dr. Sepenta Naimi “Bu depremlerden sonra yerkabuğunun hareketi sebebiyle Kuzey Anadolu, Marmara ve Ege Bölgesindeki Batı Anadolu fay hattında enerji birikimi artmıştır. Fay sıkışmasını göz önüne alarak bu bölgeler için tehlike sinyallerinin giderek çoğaldığını söyleyebiliriz. Tedbir almadığımız her dakikada geç kalmış sayılırız” açıklamalarını yaptı.

"YENİLEMELERİN ACİLEN YAPILMASI ŞART"
Doç. Dr. Sepenta Naimi, atılacak ilk adımın ülke genelinde mevcut yapı stokunun denetimine hızlıca başlanması gerektiğini kaydetti. Artık imar barışından ve aflarından vazgeçilmesini, plansız ve projesiz yapılaşmalara izin verilmemesinin altını çizen Sepenta Naimi, “Kamu binaları, hastaneler ve okullar depreme karşı gerekli güçlendirmeleri yapılmalı. Ayrıca mevcut yapı stoku muhtemel depremlere karşı güçlendirme ve yenilemelerin acilen yapılması şart. Bu kolay ve kısa bir süreç değil, büyük emek ve kaynak ayrılması gerekiyor. Ancak unutmayalım, bugün yaşadıklarımızın bilançosuna baktığımızda yapacağımız masrafların sözü bile olmaz. Para yerine konulur ama giden canlar geri gelmez” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar