Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: Sıcaklıklar birden artacak...

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: Sıcaklıklar birden artacak...
Meteoroloji 28 Mart hava durumu raporuna göre, ülke genelinde etkili olan soğuk ve dondurucu hava yerini sıcak bir atmosfere bırakacak. Sıcaklık, yaklaşık 6 derece birden yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Edirne'nin güneyi, Çanakkale, Aydın'ın güneyi, Muğla, Kahramanmaraş, Kayseri, Nevşehir, Tokat, Sivas, Yozgat, Elazığ, Adıyaman, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde yer yer pus ve sis oluşabilir. Marmara ve Ege Bölgeleri'nde toz taşınımı meydana gelebilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rüzgarın yurdun batı kıyılarında öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

097a3da0-06e9-42d0-8d71-cc92041c440d.webp

HAVA DURUMU TAHMİNİ:

- İç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar 3 ila 6 derece artacak, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR DURUMU:

- Rüzgar genellikle güneyden hafif eserken, bazen orta kuvvette olacak ve ülkemizin kuzey batı kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

- Marmara ve Ege bölgelerinde yer yer toz taşınımı olabileceği için olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1583108.webp

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

- Yurdun batı kıyılarında güneyden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar beklediğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

- Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

1579126.webp

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor, sabah saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinin ile Edirne'nin güney ilçelerinde sağanak yağışlar görülebilir. Bölge genelinde toz taşınımı öngörülüyor. Rüzgarın bölgenin batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevreleri ile Aydın'ın güney ilçelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve batısında toz taşınımı olabileceği öngörülüyor.

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, akşam ilk saatler Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

1590413.jpg

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, Yozgat, Nevşehir, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, akşam ilk saatlerde Tokat çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olabilir. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

1058992365-0-104-2000-1229-1920x0-80-0-0-334684a12a592ba1d5242f1008eaaf49.jpg

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, Elazığ çevrelerinde gece saatlerinde hafif sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis olabilir. Bölgenin yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis olabilir.

asiri-sicak-alarmi-ogle-saatlerinde-calismayin-eyou.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar