Vitamin kullanımında doktor tavsiyesine dikkat

Vitamin kullanımında doktor tavsiyesine dikkat
Havaların soğuması ile vitamin ve multivitamin kullanımı artarken, uzmanlar vitaminlerin bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiği uyarısında bulundu.

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Koçer, “Mutlaka en azından bir kez de olsa doktorunuzla bu konuyu konuşmanız, kendi vücudunuza göre gerekli vitaminleri almanızda çok büyük fayda var” dedi.
İnsanların kendisini halsiz ve hasta hissettiği zaman vitaminlere başvurmasının çok yanlış olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Koçer, doktor tavsiyesi olmadan bilinçsiz bir şekilde kullanılan vitamin ve multivitaminlerin vücutta kalıcı bir hasara neden olabileceğini söyledi. Özellikle Covid sürecinden sonra vitamin kullanımının artış gösterdiğini, Türkiye’de yüzde 11 civarlarında olan vitamin kullanımı oranının Covid’ten sonra yüzde 40’lara yaklaştığını kaydeden Uzman Doktor Bülent Koçer, en büyük sorununun vücuda neyin eksik olduğunu bilmeden kullanmak olduğunu söyledi. Koçer, yaşlılarda ise bilinçsiz vitamin kullanımının bilinç bulanıklığı ve komaya kadar giden sonuçlara sebep olabileceğini ifade etti.

“MUTLAKA BİR DOKTOR TAVSİYESİ OLMASINI ÖNERİYORUZ”
Vitaminlerin çok yaygın biçimde besin takviyesi olarak gündemde çok fazla olduğunu ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Bülent Koçer, “Vitaminler doktor tavsiyesi olmadan kullanılır mı? Bence hayır, kullanılmaması gerekiyor. Nedeni ise her vitaminin yağda eriyen, suda eriyen olmak üzere bir takım farklılıkları var. Özellikle yağda eriyen A, D, E, K vitaminleri vücutta birikme potansiyeline sahip. O yüzden bunların kullanımında da mutlaka bir doktor tavsiyesinin olmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar