Veli Ağbaba kimdir? CHP Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli?

Veli Ağbaba kimdir? CHP Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP'nin Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba oldu. Peki Veli Ağbaba kimdir? CHP Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli?

Veli Ağbaba kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024 yerel seçimlerde gösterilecek olan adayları tek tek açıklamaya devam ediyor. CHP'nin Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba oldu. Peki Veli Ağbaba kimdir? CHP Malatya Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba kaç yaşında, nereli?

VELİ AĞBABA KİMDİR?

Veli Ağbaba, 3 Nisan 1968 tarihinde Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Karaca köyünde doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Elif olan Ağbaba, eğitim hayatını tamamladıktan sonra siyasete atıldı. Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Ağbaba, siyasi kariyerinde çeşitli görevler üstlendi.

Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Grup Başkanlığı, Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği ve İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Veli Ağbaba, aynı zamanda Malatyaspor Kongre Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Halkevleri Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnsan Hakları Derneği Üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ağbaba, aynı zamanda CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Sözcüsü olarak da görev yapıyor. 24. Dönemde Malatya Milletvekili olarak seçilen Veli Ağbaba evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca Veli Ağbaba iyi derecede İngilizce bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar