Vatandaştan Z kuşağına uyarı: Sakın bunu yapana oy vermeyin! Akıllara tek bir isim geldi

Vatandaştan Z kuşağına uyarı: Sakın bunu yapana oy vermeyin! Akıllara tek bir isim geldi
14 mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine geri sayım başlarken, sokakta yapılan röportajlarda arttı. Son yapılan bir röportajda konuşan vatandaşın Z kuşağıyla ilgili yorumu gündem oldu.

MURAT BEYAZ/GÜNBOYU

Yapılacak seçimlerde YSK tarafından yapılan açıklamada, şimdiye kadar Cumhur İttifakı''nın adayı Erdoğan, Millet İttifakı''nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce''nin adaylıkları kesinleşmiş oldu. 

Seçime kısa bir süre kalırken, sokakta yapılan röportajlar da artmaya başladı. Yapılan bir sokak röportajında gençlere seslenen bir kadın, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Röportajda konuşan kadın sistem değişikliği için Meclis''te salt çoğunluğun olmasını hatırlatarak, "Z kuşağı lütfen biraz mantıklı düşünüp, sadece dansı için oy verme şeklindeki kararlarını gözden geçirmelerini istiyorum" dedi.

Z kuşağına çağrıda bulunan kadının konuşması şöyle:

Kılıçdaroğluna oy vereceğim ama ben gençlere özellikle bir şey söylemek istiyorum. Hani Z kuşağı size güveniyoruz, şimdi siz değiştireceksiniz oy potansiyeliniz falan yüksek diyoruz ya nedense bu aralar Muharrem İnce''ye dansından dolayı oy vereceğim kafasına girdiler. Ben şunu hatırlatmak istiyorum; seçim sisteminin çok fazla değiştiğini göz önünde bulundurmaları lazım.

"SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANMALI"

İlk turda Muharrem İnce''ye, 2. turda Kemal Kılıçdaroğlu''na oy veririm diyorlar. Ama ilk turda verdikleri oyla Meclis çoğunluğunu AK Parti''ye kaptıracaklarını Anayasayı değiştirmek için 360 salt çoğunluk gerektiğini, en azından Meclis çoğunluğunun 301 olduğunu unutmamaları lazım. 

Meclis''in çoğunluğunu AK Parti''ye bıraktıkları zaman ilk turda Muharrem İnce''ye oy vererek daha sonra Parlamenter sisteme geçmek için Anayasa değişikliğinde çoğunluk gerektiğinde, Kılıçdaroğlu hiçbir şey yapamayacak.  

"DANS İÇİN OY VERMEYİN"

Peki ondan sonra ne diyeceler? Bakın Kılıçdaroğlu o kadar söz verdi hiçbirini yapamadı diyecekler. Yani Kılıçdaroğlunu onaylamayabilirsiniz ama bu saatten sonra bir sistem değişikliğini eğer istiyorsak ve karşımızdaki en güçlü aday Kılıçdaroğlu''ysa oyumuzu ona göre kullanmamız gerekiyorki tek adam sisteminden kurtulabilmemiz için. 

Bu yüzden Z kuşağı lütfen biraz mantıklı düşünüp, sadece dansı için oy verme şeklindeki kararlarını gözden geçirmelerini istiyorum. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar