Vatandaşlar yoksulluğa karşı meydanlara indi

Vatandaşlar yoksulluğa karşı meydanlara indi
Hayat pahalılığı nedeniyle ekonomik açından sıkıntı yaşayan vatandaşlar durumu protesto etmek amaçlı Ankara’da eylem yaptı.

Neoliberal sisteme karşı çıkan Ankara Halkevleri üyeleri, zamlara ve beraberinde gelen hayat pahalılığına karşı sokaklara döküldü.

Türkiye nüfusunun yüzde 90’ından fazlasının açlık sınırının altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, tarımsal ürünler ve gıda başta olmak üzere dolaylı vergilerin indirilmesi gerektiğine işaret ederek, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan kirada kalan vatandaşlara kira yardımı yapılmasını istedi.

"HER GÜN VERGİ ÖDÜYORUZ"

Açlık ve Yoksulluğa Karşı Dayanışma Platformu sözcüsü Serdar Kibar, Asgari ücret tespit komisyonunda yoksul halk ve emekçilerin temsil edilmediğini söyleyerek 2024 bütçesine bakıldığında, tıpkı geçmiş yılların bütçeleri gibi halktan alınan vergilerle oluşturduğunu, oluşan bütçe sermayeye aktarıldığını ifade etti. Kibar, her gün, ekmek alırken, su alırken, giyinirken, beslenirken vergi ödediklerini söyledi.

7 milyon kadın çalışanın yüzde 41’inin ise asgari ücret alamadığına değinen Kibar, “Milyonlarca emekli 7 bin 500 TL ile yaşamaya çalışıyor. Sonuç olarak 85 milyonluk nüfusun 50 milyonu açlık sınırı altında, 80 milyonu yoksulluk sınırının altında bir yaşam savaşı veriyor” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar