Vatandaşa ucuz ekmek satan Halk Ekmek'i şikayet ettiler!

Vatandaşa ucuz ekmek satan Halk Ekmek'i şikayet ettiler!
İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Sarıhan, 1 liraya ekmek satarak İstanbullunun ucuz ekmek ihtiyacını karşılayan Halk Ekmek A.Ş. hakkında 4 Şubat 2021 tarihinde İstanbul Valiliğine şikayette bulunduklarını açıkladı.

Dernek, Halk Ekmek büfelerinin fırıncılar için haksız rekabet yarattığını, ekmeğin siyasete alet edildiğini savundu. Ayrıca dernek, “İhtiyaç sahiplerine şova yönelik ücretsiz ekmek dağıtımına son verilmesini” de istedi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; ‘İstanbul’a yakışmayan görüntüler oluşturan hijyen kurallarına aykırı ekmek satışı yapan büfelerin’ kaldırılması istenen dilekçede “650 büfenin kaldırılması sonucu; ekmek, 9 bin zincir market ve 150 bin civarındaki bakkal, market ve benzer yerler aracılığı ile satışa sunulmalıdır” önerisi getirildi. 

İBB: GERÇEĞE AYKIRI VE MESNETSİZ

Valilik dilekçeyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına göndererek bilgi istedi. İBB Halk Ekmek A.Ş de dilekçedeki iddialara yanıt vererek valiliğe iletti:

“İHE, fırıncı esnafının mağdur edilmemesi adına her türlü gayreti ve özeni göstermektedir. Büfe kurulumu yapılırken fırınlara mümkün mertebe yakın olmamasına dikkat edilmektedir. Ancak İHE A.Ş. kuruluş amacı doğrultusunda İstanbul halkına hizmet etmek zorundadır.

Pandemi koşullarında artan talep büfelerde kuyruklara sebep olmuştur. Bu nedenle büfelerimizin olmadığı bölgelere vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda büfelerin kurulması için çalışmalar yürütülmektedir. Yeni büfelerin kurulmasına kadar geçecek geçiş döneminde lokasyon sabit kalmak koşulu ile mobil büfe hizmeti verilmektedir.

“İstanbul Halk Ekmek ‘ücretsiz ekmek dağıtımı’ yapmamaktadır. Bu iddia son derece çirkin ve yakışıksızdır. Ücretsiz ekmek sadece İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere verilen ‘Sosyal Yardım Kartı’ vasıtasıyla dağıtılmaktadır.  Hal böyle iken mobil ekmek satış araçlarımız; ihtiyaç sahibi ailelere, sokaklarda gezerek ekmek dağıtımı yapmamakta olup yoksulluk haritasına uygun şekilde, İBB’nin ilgili birimleri tarafından sosyal yardım kartı sahiplerinin ulaşımını kolaylaştıracak şekilde konumlandırılmaktadır.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar