Bakan Kurum'dan vatandaşa açılacak hazine arazileri için yeni açıklama

Bakan Kurum'dan vatandaşa açılacak hazine arazileri için yeni açıklama
Artan konut fiyatları nedeniyle seçimler öncesinde harekete geçen AKP yönetimi, emlak piyasasını canlandırmanın yollarını arıyor. Bu kapsamda yeni bir karar alan AKP, kamuya ait arazileri vatandaşa açma planını açıklamıştı. Yaşanan bu gelişme üzerine pek çok vatandaş bu arazilerin hangi şehirleri kapsayacağını merak ederken, Bakan Kurum'dan açıklama geldi.

HAZİNE ARAZİLERİNİN SATIŞA ÇIKACAĞI İLLER BELLİ OLDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, SABAH Gazetesi''ne açıklamalarda bulundu. Bir süre önce açıklanan ''hazine arazileri'' vatandaşa açılacak konusuna açıklık getiren Bakan Kurum, bu pakette yer alacak illere ilişkin ilk kez isim verdi.

Murat Kurum''un konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazileri üzerinde çalışıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekliyle satışa çıkaracağız. Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde, 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi bilhassa konut fiyatlarının çok arttığı şehirlerde çalışıyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar